Med velkjente Christer Tornell som instruktør og koreograf og entusiastiske amatørskuespillere, setter Ullensaker teater opp den ene store forestillingen etter den andre. I fjor var det familien Adams, året før det Cats og nå er det altså The Wiz.

TROLLMANNEN FRA OZ

– Oppsetningene er i samproduksjon med Ullensaker kulturhus. Det hadde vært mer enn en risikosport å stå alene om noe så stort, sier leder av Ullensaker teater, Anne Brith Sandsnes. Hun er også prosjektleder og oversetter for forestillingen.

Teateret ordner alt selv – kulisser, kostymer og rekvisitter.

– Vi har flinke og erfarne folk i staben, og Christer Tornell er med oss for tredje året på rad. Han er en allsidig kar som er hyggelig å jobbe med, forteller Sandsnes.

Premieren på The Wiz, som er bygd over velkjente Trollmannen fra Oz, hadde premiere 18. januar. Det er spilt fire forestillinger, og det gjenstår seks. Siste oppsetning er søndag 4. februar. I tillegg kommer et par lukkende forestillinger.

– Hittil ligger vi omtrent på et besøkstall som Adams, og vi håper at det øker noe. Vi har forlenget spilleperioden slik at det skal gi rom for etternølere, sier Sandsnes.

INTENST OG MORSOMT

Ullensaker står for Norges-premiere for andre gang, og Sandsnes forteller at det er like morsomt og hektisk hver gang de setter opp store forestillinger.

– Første samling var i juni i fjor, og siden det har vi øvd fra to til fem kvelder i uka – pluss helger. Jeg har vært på plass på hver eneste øving. Jeg innrømmer at det blir et tomrom når det hele er over, men vi er allerede i gang med å planlegge et nytt prosjekt, forteller Sandsnes, som ikke vil røpe hva det blir – ennå.

FOLK I ALLE ALDRE OG YRKER

Siden Ullensaker teater er et amatørteater, er dette prosjekter for folk i alle aldre og i forskjellige yrker. De bindes sammen av felles interesse for teater.

– Vi har åpen audition, og mange har aldri vært på en scene før. Etter prøvespilling, plukker vi ut de som skal besette rollene. Vi har også eget kor og orkester, og flere av musikerne er ungdommer som spiller i band. Mange kommer fra velkjente Travelin’ Storband som har musikere fra hele Øvre Romerike i sine rekker, sier teaterlederen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.