Hvert år deler Ullensaker kommunen ut kulturpriser og kulturstipend. Nå er det kandidatene for 2018 som skal settes pris på, men til det trenger kommunen tips om verdige mottakere.

Felles for alle prisene er at forslagene må være kommunen i hende senest 10. januar.

Kultur

Kulturprisen kan tildeles en person eller organisasjon som takk og honnør for en betydelig innsats for kulturlivet.

HUSKER DU: Slik gikk det i 2016

– Den/de som tildeles prisen skal fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker, men det er hensynet til innsatsen for kulturlivet her som er det essensielle ved tildeling, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

Kulturvern

Kulturvernprisen kan tildeles privatpersoner, frivillige organisasjoner, bedrifter, skoler og offentlige instanser som på frivillig eller støttet grunnlag har nedlagt en innsats i forhold til kulturvern.

BLUES: Hedret Vidar Busk

– Dette kan for eksempel være pietetsfull restaurering av verneverdige bygninger, stilmessig videreføring av tilbygg, vern om kulturlandskapet, opparbeidelse av historiske sti- og vegfar, vern om tekniske kulturminner, allmennyttig informasjonsmateriell om kulturvern, sier Øynebråten.

Som ved kulturprisen skal mottakerne fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker. I motsatt tilfelle er det likevel hensynet til det lokale kulturvern som er det essensielle ved tildelingen av prisen.

Begge disse prisene består av en gravert plakett og kan tildeles samme person/organisasjon bare en gang. Prisen kan tildeles post mortem.

lovende utøvere

Ullensaker kommune kan årlig tildele to stipender til lovende utøvere innenfor et bredt kulturfelt.

– Formålet med stipendene er å stimulere lovende utøvere innenfor kulturområdet til ytterligere utvikling og interesse. Hvert stipend er på 50.000 kroner og tildeles kandidater i aldersgruppen 15–25 år med tilknytning til Ullensaker, påpeker Øynebråten.

Stipendet utbetales over to år, 25.000 kroner per år. I dette tilfellet kan enkeltpersoner og lag/ foreninger hjemmehørende i Ullensaker foreslå kandidater, også seg selv.

disse fikk

I år fikk Berit Nafstad Lyftingsmo som kulturprisen, og Bjørn Erik Nyberg kulturvernprisen. Jørgen Bredengen Krogsæter og Aladdin Alisic stakk av med stipendene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.