JESSHEIM. Liv Syltevik som ble født i Høland i 1925, begynte tidlig å skrive dikt, og dikt var viktig for henne gjennom hele livet. Under sin tid i Oslo var hun aktivt med i Romerikslaget, og i 1947 ble hun tildelt lagets utmerkelse Leiras penn. Ved åpningen av Jessheim skolesenter i 1973, leste hun sin en klok prolog, slik som hun gjorde ved flere store anledninger. For noen år siden ga hun ut diktsamlingene I minnenes have, og Dikt og gamle minner.

Ole Kristian Fredriksen har tonesatt noen av diktene og for noen år siden hadde han og Hans Østeng et eget «Liv Syltevik-program» i Kulturkafeen på Jessheim. 1. april er de to kulturformidlerne igjen tilbake i kulturkafeen på Jessheim, med en minnestund om Liv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.