Skal du bygge terrasse selv, er det nyttig å legge en plan først.

STØRRELSE OG FUNDAMENT

1. Skaff deg info om hvordan du skal bygge en terrasse før du starter. Planlegg beliggenhet, størrelse, fundamentering og materiale. Byggevarehuset har ofte gode folk som kan gi råd.

2. Bruk plantekasser med avløp for vann, og hold jord atskilt fra kontakt med terrassedekket.

TID TIL VEDLIKEHOLD

3. Hvor mye tid ønsker du å bruke på vedlikehold? Noen materialer krever at du oljer eller beiser med jevne mellomrom for at gulvet skal holde seg pent, andre krever kun rengjøring med børste og vann.

4. Ta en kikk på andre terrasser, hos naboer og på nettet for å finne inspirasjon.

På terrassetoppen

En undersøkelse utført av YouGov for materialleverandøren Kebony viser at vestlendingene er dem som er mest ivrige på terrasselivet i Norge.

250.00 vestlendinger går med planer om å bygge eller utvide terrassen i løpet av de neste par årene. Men de fleste er allerede utstyrt med uteplass – faktisk oppgir bare 15 prosent av vestlendingene at de ikke har platting/terrasse. Det er ingen andre landsdeler som har lavere andel, og det plasserer vestlendingene på den norske terrassetoppen – til tross for at landsdelen er kjent for å ha rikelig med regnværsdager sammenlignet med andre deler av landet.

TERASSE PÅ HYTTA

Flertallet av vestlendingene planlegger en terrasse på mellom 20 og 40 m² (39 prosent), mens én av ti vil bygge mellom 40 og 60 m². Tre av ti sier de vil bruke mellom 20.000 og 40.000 kroner på utbyggingen.

Ni av ti vestlendinger som skal legge terrasse oppgir at den skal legges hjemme, mens to av ti sier de har planer om å legge den på hytta.

Kilde: Kebony/YouGov

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.