Datatreffet går av stabelen to ganger i året, og er et av de mest populære arrangementene på ungdomsklubben.

Sosialt og lærrikt

Fredag kveld for en og en halv uke siden inntok rundt 55 påmeldte barn og unge lokalene, der det så ble spilt dataspill i hele 48 timer i strekk.

- Vi tar jo noen pauser innimellom, og det å være på et sånt arrangement er først og fremst veldig sosialt, forteller Jørgen Loftås (15), Lucas Tierny (15). Inne i salen der datamaskinene var rigget opp for anledningen var det hektisk aktivitet.

- Vi spiller mot hverandre, så det er også en konkurranse, og det er både spennende og morsomt, sier gutta. Blant de mange påmeldte var det en klar overvekt av gutter, men også mange jenter er hekta på dataspill.

- Man lærer masse av å spille. Ikke minst blir vi gode i språk for det meste går på engelsk. Det er mange jenter som også spiller, men noen av de som er her sitter mye på Facebook ser vi, sier de spøkefullt.

Viktig tilbud

For det viktigste med å treffes på Calypso er å være sammen med andre ungdommer og ta del i feles aktiviteter.

- Klubben betyr kjempemasse for oss og vi er her ofte. Det er mange forskjellige ting man kan være med på gjennom ungdomsklubben og det er utrolig viktig, sier Loftås.

Stort arrangement

Klubbarbeider Anna Lersveen og kollega Preben Hoel holdt oppsyn med de mange barn og ungdommene som var innom på Calypso denne helga.

- Dette er tolvte gangen vi arrangerer dette og det er et av de mest populære arrangementene vi kjører i løpet av året, forteller de. For dem som kanskje ikke var like interessert i dataspill, gikk det an å være med på å stelle i stand med alt det praktiske som skal til, for gjennomføringen av et så stort arrangement.

- Det trengs mye mat og drikke gjennom helga, og matgruppa står på for å lage pizza, som det helt klart har gått aller mest av. I tillegg er det mange som ser på film. Vi har også vært så heldig å ha en super gjeng av de litt eldre ungdommene her, som har stått på med forberedelsene for å rigge opp alt utstyr og det som trengs. De har vært kjempeflinke, sier Lersveen.

I crew-gjengen var det felles enighet om at arrangementet gikk etter planen.

- Jeg synes at de yngre er veldig greie å ha med å gjøre. Ungdommen nå til dags er mye roligere enn det vi var, smiler Martin Knutsen (17) og de andre gutta i arrangementskomiteen.

LES OGSÅ: Leder ungdom ut av narkotåka

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.