For sjuende året på rad arrangerer frivilligsentralen i Eidsvoll psykfestivalen sammen med en rekke samarbeidspartnere.

- Vi har alle en psykisk helse, enten den er god eller dårlig. Det er viktig med åpenhet omkring temaet, og vi har oppnådd en god del, men fortsett er det en del tabuer, opplyser lederen for frivilligsentralen, Irene Engeskaug.

Ungdomsbedriften «Get On»

Nytt under årets psykfestival er at ungdomsbedriften «Get On» er med.

«Get On» drives av elevene ved tilrettelagt opplæring på Eidsvoll videregående skole. De produserer blant annet tennrør og lys og har en egen byggfagklasse som lager kasser, reoler, krakker og blomsterkasser. Bedriften har også et bakeri som blant annet lager kringler og knekkebrød. Bakeriet har en egen avdeling i elevkantina der produktene selges.

200 MATPAKKER

Til psykfestivalen skal ungdomsbedriften smøre 200 matpakker som skal deles ut ved Eidsvoll og Eidsvoll Verk stasjon tidlig onsdag morgen.

- Jeg gruer meg til å stå opp så tidlig, men det blir morsomt å være med og gjøre noe slikt, sier Ebba Frantzen som er en av lederne i «Get On».

SAMARBEIDSPARTNERE

Andre samarbeidspartner er avdelingen for rus og psykiatri og dagtilbudet Solsiden i Eidsvoll kommune, dagsenteret «Det glade hjørnet» i Hurdal kommune, vandrerlaget i EIF og Den norske kirke.

SE HVERANDRE - KAST MASKA

Festivalen kommer som en oppfølger av verdensdagen for psykisk helse som er førstkommende lørdag. Mottoet er «Se hverandre - kast maska».

ARRANGEMENTENE

Festivalen åpnes tirsdag med gåtur fra Eidsvold stadion i regi av vandrerlaget.

Onsdag kommer den omtalte matpakkeaksjonen, og onsdag blir det samling i Kafé Henrik i Sundet der Eidsvoll Playbackteaterforening med tater Mango gir en interaktiv forestilling omkring verdensdagens tema.

Forestillingen blir et samspill mellom deltakerne på scenen og publikum i salen.

Torsdag er det åpen dag på Solsiden på Myrer i Eidsvoll, og søndag 18. oktober blir det familiegudstjeneste i Hurdal kirke.

Onsdag 21. oktober holdes det ungdomsmesse i Eidsvoll kirke der biskopen også skal delta, og dagen etter er det åpen dag på dagsenteret i Hurdal.

Psykfestivalen avsluttes fredag 23. oktober med konsert i Kafé Henrik der elever fra kulturskolen deltar.

FESTIVALKUNSTNER

Vidar Pettersen er festivalens egen kunstner. Han debuterer med fotoutstilling i Eidsvoll bibliotek som står under hele festivalen, og han deltar med blant annet opplesing av egne dikt under avslutningskonserten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.