Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad har besluttet at Tom Haugen tildeles Frivillighetsprisen for 2016. Onsdag kveld mottar han prisen av ordfører Hans Thue når Nannestad kommune arrangerer frivillighetsforum i kommunestyresalen i Nannestad kommunehus.

- Det var en stor overraskelse da jeg fikk vite at jeg er tildelt Frivillighetsprisen. Det er rørende. Jeg visste ikke at jeg var kandidat, sier Haugen.

Han har i en rekke år engasjert seg i frivillig arbeid på mange forskjellige områder.

- Jeg startet blant annet Fritidsklubben i Maura, sammen med Johan Ludvig Johansen i 1977. Da holdt vi til i Bjerke Velhus. Da velhuset brant i 1984 flyttet klubben til Nannestad Meieri, deretter til Granåsgården, og i 1995 til Eker skole, hvor den er også i dag. Jeg avsluttet mitt engasjement der i 2004, sier Haugen.

Han jobber som lærer ved Nannestad ungdomsskole, noe han har gjort i 20 år, og er for tida på Nuskos.

- Tom Haugen får prisen for sitt mangeårige frivillige arbeid på mange arenaer i bygda, både innen organisert frivillighet og spesielt innen den uorganiserte frivilligheten. Han har spilt i flere forestillinger i Nannestad Amatørteater, og har også vært aktiv i Bjørsokt'n Showteam. Han arrangerer quiz i bygda til glede for mange og hans Facebook-sider med Nannestad-Nytt er lest av svært mange, sier Karl Henrik Laache, leder for oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad.

Han viser også til at Haugen i mange har år vært tilknyttet Nannestad ungdomsskole og fritidsklubben, og at han har stor betydning for ungdom i bygda.

- Han er en person ungdom kan gå til hvis det er noe. Han er en ekte frivillig som uten tanke på egennytte er aktiv i lokalsamfunnet og bidrar der han kan, sier Laache.

LES OGSÅ: Hedret av Akershus idrettskrets: Roar Johansen fra Åsen IL fikk frivillighetsprisen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.