- Lysbilde-kvelden blir i fotograf Lars Brys ånd, forteller den kjente Dagbladet-journalisten Tom Stalsberg.

RÅHOLT-GUTT

Tom Stalsberg er født og oppvokst på Råholt og har gjort seg gjeldende både på den lokale idretts- og kulturfronten. I Perioden fra 1979 til 1985 jobbet han som frilansjournalist i daværende Eidsvold Blad og Ullensaker Blad, i dag Eidsvoll Ullensaker Blad.

BRY-KVELDER

Lars Bry var i mange tiår fotograf i Eidsvoll, og hans Bry-kvelder med lysbilder var et svært populært kulturtilbud for flere generasjoner, både i Eidsvoll og i nabobygdene.

TENTE GNISTEN

- Jeg har bevart negativene fra Eidsvold Blad-tida, og en dag fant jeg et bilde av Lars Bry som jeg tok på Søndre Samfund i 1983. Det ble spiren til den kommende lysbildekvelden. Der og da slo det meg at dette måtte jeg gjøre noe med, forteller Stalsberg som er minst like godt kjent under pseudonymet «Stabbe».

BILDER FRA SØRBYGDA

Torsdag 9. juni blir det Stabbekveld med lysbilder fra sørbygda i den gamle kinosalen på Søndre Samfund.

- Jeg kommer til å vise et par hundre bilder, og i tillegg har jeg fått låne noen fra Rune Westengen som også jobbet i Eidsvold Blad på denne tida, forteller Stalsberg.

PORTRETTER OG NYHETSBILDER

- Jeg fikk ofte oppdrag fra redaktør Kaspersen å lage «fem på gata». Derfor har jeg portretter av mange personer, flere av dem har nå gått bort. I tillegg skal jeg vise vanlige nyhetsbilder fra lokalmiljøet, forteller han.

TEKST OG MUSIKK

Tom Stalsberg har skrevet tekster som ledsager hvert bilde. Dessuten har han med seg bandet «For en neve lys mer» fra Jessheim som vil bidra musikalsk til den spesielle bildekvelden på Råholt.

Salen på Søndre Samfund tar 200 personer, og billettene er alt i ferd med å bli utsolgt.

FLERE FRAMVISINGER OG BOK

- Jeg har mange flere bilder fra tida i Eidsvold Blad, så det bør bli en lysbildekveld i Sundet også, men det er utrolig tidkrevende å plukke ut bilder, scanne dem samt finne fram fakta, påpeker Tom Stalsberg.

Lenger fram i tid svever en idé om å gi ut ei fotobok med bilder fra tida i lokalavisen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.