• Gift: Her sier Nicoline Foulon Nørgaard og Davy Albert Rosina Verstraeten ja til hverandre foran Hurdal-ordfører Runar Bålsrud (V) på toppen av Fjellsjøkampen. Foto: Simen Øvergaard / Palookaville
  • Flinke: Hundespann kom seg til toppen. Foto: Simen Øvergaard / Palookaville
  • Toppekteskap: Ordfører Runar Bålsrud har akkurat viet Nicoline Foulon Nørgaard og Davy Albert Rosina Verstraeten på toppen av Fjellsjøkampen – det høyeste fjellet i Akershus. Fire familiemedlemmer deltok. Snart venter videre feiring i Europa. Foto: Simen Øvergaard / Palookaville
  • Fin tale: Ordfører Runar Bålsrud (V) holdt en fin og treffende tale til det lokale paret. Foto: Simen Øvergaard / Palookaville

De har feiret julaften i telt i 26 minusgrader på Hardangervidda, løpt over Romsdalseggen, klatret nonstop i Lofoten i tre uker, padlet Sognefjorden i kajakk og gjennomført det 220 kilometer lange ultraløpet Grande Traversée du Mercantour sør i de franske Alpene.

Det lå derfor i kortene at det måtte et spesielt eventyr til for å bli viet for det lokale paret. Nå har Davy Albert Rosina Verstraeten fra Belgia og Nicoline Foulon Nørgaard blitt viet på Fjellsjøkampen. Der ble de historiske, som det første paret som er blitt viet av ordfører Runar Bålsrud i sparkbygda.

Alt ble holdt hemmelig

– Det var en helt himmelsk opplevelse. Fantastisk og veldig spesielt. Vi kunne ikke drømt om en mer perfekt dag, sier Nicoline Foulon Nørgaard til EUB.

Det ultraspreke paret holdt vielsen hemmelig for familie og venner på forhånd. Kun ordføreren, én fotograf og to forlovere visste noe.

– Vi ønsket å holde seremonien for oss selv i forkant, slik at dette ble vår spesielle og unike dag. Det klarte vi, smiler Nicoline.

Fire familiegjester fra Danmark kom. I tillegg deltok ordføreren og fotografen og paret selv. Nicoline og Davy Albert møttes på et dansegulv i København i 2008. De har bodd i økolandsbyen i Hurdal i to og et halvt år. Hun jobber i administrasjonen i Hurdal kommune, mens han som klatre- og ekspedisjons ansvarlig i Sportsnett.no.

– Vi er begge ekstremt aktive med friluftsliv og sport i naturen, som klatring, randonee ski, (ultra) terrengløp og cyclo-cross hele året, sier Nicoline. Dette var også noe ordføreren la vekt på under vielsen:

– Viktige ambassadører

«Dette er startskuddet på resten av den store ekspedisjonen, livet, som starter med denne lille lokale ekspedisjonen til Fjellsjøkampen, som er en av flere ekspedisjoner i tiden framover for dere kosmopolitikere. Dere er også flotte og viktige ambassadører for det lokale her i Hurdal, bygd på en internasjonal ånd med tradisjoner fra mange århundrer tilbake gjennom finneinnvandring og glassverkstida», sa Bålsrud.

Paret, ordføreren og flere av gjestene tok seg opp fra Svartungsvegen til toppen av Fjellsjøkampen (812 moh.) på ski. Nicolines pappa ble fraktet opp med hundespann i regi av Hurdal Hele Året. Mandag blir det kakefest og feiring på rådhuset i Hurdal. Snart venter videre feiring med familie og venner.

– Vi skal holde små seremonier sammen med familie og venner i Belgia, Danmark og Frankrike, smiler Nicoline. Det blir også miniekspedisjoner – til Island, Svalbard og Romsdalen – for å feire den store kjærligheten.

– En helt fantastisk opplevelse

Ordfører Runar Bålsrud (V) beskriver vielsen på toppen av Fjellsjøkampen som et eventyr.

– Det var en helt fantastisk opplevelse. For meg som ordfører var det ærefullt å bli spurt og få lov til å være med på. Dette er det første paret i Hurdal jeg har viet. Nicoline og Davy Albert er flotte ambassadører for naturen og for et lokalsamfunn som Hurdal, sier Bålsrud.

Den spreke ordføreren gikk også på ski til toppen av Fjellsjøkampen. Selve vielsen holdt han, som seg hør og bør, med langrennsski på beina.

– Det å gå til Fjellsjøkampen på ski vinterstid er i seg selv noe de fleste hurdølinger ikke gjør. Men det er ingen tvil om at dette paret er over snittet aktive mennesker. De elsker naturen, og derfor var det også ekstra fint å få en slik ramme til vielsen. Dette var helt i deres ånd, sier Bålsrud.

Han synes selv det var morsomt å kunne være med på den store opplevelsen.

Staahle har viet flest

I Ullensaker har ordfører Tom Staahle (Frp) hatt i overkant av ti vielser hittil. Flere er planlagt de nærmeste ukene.

John-Erik Vika (Sp) har hittil gjennomført seks vielser i Eidsvoll. Han regner med det årlige antallet vil være 30–40.

Hans Thue (Ap) har hittil gjennomført tre vielser i Nannestad. Varaordfører Karl Henrik Laache (V) står med 1.

Runar Bålsrud (V) har hittil 1 i Hurdal – på Fjellsjøkampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.