• PÅ PIANO: Hans Henrik Grønsleth fra Sundet. Foto: foto.samfundet.no
  • SANGFUGL: Tashi Knut Gyalpo er oppvokst på Eidsvoll har studert klassisk sang

En saksofonist, en vokalist og en pianist. Alle skolerte musikere innen både jazz og klassisk. I tillegg til musikken har de én ting til felles: De kommer alle fra Eidsvoll.

Sammentreff i small talk

Det hele startet med small talk i et 30-årslag. Her møtte saksofonist Håkon Hammer den klassisk-skolerte sangeren Tashi Knut Gyalpo. De hadde aldri spilt i sammen før, men visste godt om hverandres musikalske bakgrunn. At de to kommer fra ulike musikalske bakgrunner og utdanninger, jazz og klassisk, synes de virket som et spennende utgangspunkt for et interessant samarbeid.

Da pianist skulle velges til dette lokale samarbeidet var valget enkelt – hvem var vel bedre å kontakte en den allsidige pianisten Hans Henrik Grønsleth fra Eidsvoll, som Håkon spilte med ved en rekke anledninger da de studerte sammen i Trondheim. Med seg har de også studiekamerat Henning Huseby på kontrabass.

senke skuldrene

– Med stemningsfulle melodier i kjente og ukjente bekledninger håper vi hodet kan tømmes for den lange listen med julens gjøremål en stakket stund, slik at julegleden får rom til å innta både kropp og sjel før julehøytiden, sier Hans Henrik Grønsleth.

Repertoaret vil i hovedsak være det «norske» julesanger med innslag av noen amerikanske, men også salmer og folketoner.

– Med kirkerommet som ramme rundt det hele blir dette en fin anledning til å senke skuldrene før julen, sier pianisten.

Lokale og toppskolerte

Håkon Hammer er oppvokst på Habberstad, men er i dag bosatt i Trondheim hvor han jobber som frilans saksofonist, dirigent og musikkpedagog. Som saksofonist har han en bred musikalsk bakgrunn hvor han har medvirket i blant annet storband, korps til symfoniorkester og folkemusikkgrupper.

Hans Henrik Grønsleth fra Sundet har studert jazz ved Trøndertun folkehøyskole og musikkvitenskap ved NTNU. Vært delaktig i alt fra storband og revyorkester til kulturskole og en rekke band.

Tashi Knut Gyalpo er oppvokst på Eidsvoll har studert klassisk sang ved Manhattan School of Music. Tashi har hatt flere opptredener ved Den Norske Opera.

Fakta

  • Spiller julekonsert i Eidsvoll kirke 21. desember.
  • Håkon Hammer på saksofon og fløyter, Hans Henrik Grønsleth på piano og orgel og Tashi Knut Gyalpo på vokal. I tillegg får de med seg Henning Huseby på kontrabass.
  • Både Håkon, Hans Henrik og Tashi er eidsvollinger.
  • På programmet står norske og amerikanske julesanger, i tillegg til salmer og folketoner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.