Formannskapet anbefalte tirsdag at Eidsvoll kommune skal bruke 80.000 kroner på et prosjektet der hensikten er «å skape forståelse for Mjøsa i et historisk perspektiv og i et fremtidsrettet mulighetsperspektiv, med henblikk på å utvikle området rundt Mjøsa til en kulturopplevelse», som det står i saksutredningen.

«Kunsten skal reflektere Mjøsas puls og historie og den store spennvidden og nyansene i folk og lokalsamfunn rundt Mjøsa, i en personlig, kunstnerisk tolkning. Det er også et mål at prosjektet skal løfte fram Mjøsa som et samlende element for de sju kommunene rundt innsjøen».

OFFENTLIGE BIDRAG

Prosjektet skal styres av Oppland og Hedmark fylkeskommuner, men med bidrag fra kommunene langs innsjøen.

12 kunstnere er tilknyttet prosjektet.

SKEPSIS

Flere av de politiske representantene i formannskap uttrykte en viss skepsis til opplegget, men det var bare Frps to representanter som sa definitivt nei.

-VIDLØFTIG PROSJEKT

- Her er det mange visjoner, tanker, håp og ønsker der private kunstnere skal bidra. Dette kan fort strande. Vi vil ikke gå for dette. Prosjektet er for vidløftig, uttalte Terje Tønnessen (Frp) som nevnte havarerte prosjekter som Trollparken og Mago B i neste åndedrag.

UVISST HVA MAN FÅR FOR PENGENE

- Høyre har også vært ganske skeptiske, opplyste gruppeleder Tone Cicilie Danielsdatter.

- Men vi går mange ganger inn i ting vi ikke vet hva går ut på. Vi har valgt å gå inn for dette, men vil være litt skeptiske framover, sa hun.

Torleif Hamre (SV) forsto uroen hos de andre.

- Vi vet ikke helt hva vi får, innrømmet han.

- Dette er mindre forutsigbart enn å bygge skoler. Vi er også skeptiske til å legge offentlige penger i private hender, men dette skal skape goodwill i Mjøsregionen. Det er en risiko her, men vi bruker ikke hele farsarven på dette, uttalte han.

LITE PENGER

Også Toril Altenborn (Ap) brukte beløpet som et argument for å gå inn for bevilgningen.

- Det er bare snakk om 40.000 kroner to år på rad. Risikoen er liten. Hele posisjonen er litt skeptisk, men dette er en mulighet for å få satt Eidsvoll på kartet, sa hun.

VIL HA MED EIDSVOLL

Ordfører John-Erik Vika (Sp) var opptatt av forholdet til de andre kommunene og fylkeskommunene rundt Mjøsa.

- Jeg opplever at hedmarkingene og opplendingene skryter av Eidsvoll og gjerne vil ha oss med, sa han.

Og nå blir Eidsvoll med, til en pris på 80.000 kroner, hvis kommunestyret mener det sammen som flertallet i formannskapet.

LES OGSÅ om hvalknokkelen som var kunst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.