Jazzpianisten Tord Gustavsen fra Hurdal og hans nye trio med bassist Sigurd Hole og trommeslager Jarle Vespestad fra Jessheim ga nylig ut albumet «The Other Side», som består av salmer og ballader. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel».

– Noe av det viktigste er å komme dit hvor musikken sier det ord ikke kan si. Å treffe det punktet inni oss hvor det er behov. Jeg kjenner selv på hvordan uformell musikkterapi er viktig, sier den anerkjente jazzmusikeren, pianisten og komponisten til NTB.

Slo an i utlandet

Albumet gjorde seg raskt bemerket. Det kom blant annet inn på New York Times’ liste over ukens «10 mest minneverdige sanger», plukket ut som et av The Guardians «månedens jazzalbum», og var også ukens featurealbum på Google Plays strømmetjeneste.

LES OGSÅ: Fra Teheran og San Francisco til Hurdal

Tilbake i trioformatet

Gustavsen er nå tilbake i trioformatet, 11 år etter forrige gang. Et av medlemmene, bassisten Harald Johnsen, er ikke lenger her, han gikk bort, 41 år gammel, i 2011.

– Lenge føltes det ikke riktig å gjøre en ny trio, sier Tord Gustavsen til NTB.

Nå turneres det på kryss og tvers over store deler av verden. Blant annet Canada, USA og Storbritannia i tillegg til en rekke konserter her i hjemlandet.

Gustavsen har også et svært godt platesalg på CVen - med et totalt platesalg på 350.000, der 2005-utgivelsen «The Ground» alene står for 100.000 på verdensbasis.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.