• FLOTT STED: Sammen med en dyktig dugnadsgjeng jobber Gunda Mortensen for at Bygdetunet skal være et flott sted å besøke.

Ordfører John-Erik Vika omtalte blant annet Bygdetunet som en perle vi kan være veldig stolte av da han ønsket store og små hjertelig velkommen.

Amatørteateret

Et av punktene på programmet denne dagen var åpningen av den nye utstillingen som er lagd i forbindelse med 40-års jubileet til Eidsvoll Amatørteater. Avdelingsdirektør for Museene i Akershus, Trine Grønn Iversen var strålende fornøyd med samarbeidet.

– Det har vært utrolig morsomt å jobbe med en så entusiastisk gjeng, og hvis det er flere foreninger som kunne tenke seg å gjøre noe tilsvarende er det bare å ta kontakt for dette har absolutt gitt mersmak, forklarer hun.

LITT UVIRKELIG

Det var mange som ønsket å se på utstillingen, og flere hadde et nært forhold til amatørteateret. Det gjaldt i høyeste grad Brit Bunæs som i stor grad var drivkraften bak oppstarten av teateret.

– Utstillingen ble veldig fin, og man har fått med mange sentrale elementer, sier Bunæs.

– Det er litt uvirkelig at dette har holdt seg så stort i så mange år. Filosofien bak har alltid vært at teateret skal sette opp stykker der det er mulig å få med mange folk i alle aldere, forklarer hun.

MANGE ÅR

– Jeg har vel hatt dette kostymet liggende i 35 år, sier John-Olav Skjønhaug, som for anledningen hadde ikledd seg et kostyme fra et nummer han skrev for amatørteaterets første revy.

Han har vært med i 38 år, og i løpet av de årene har han rukket å gjøre det meste med unntak av å instruere.

– Teateret betyr utrolig mye for mange. Det har de vist ved at de kommer på forestillingene, forteller Skjønhaug.

FAVNER FLERE GENERASJONER

Tom Olsen har også lang fartstid. Han har vært delaktig i 29 forestillinger, og forklarer at hele familien har vært involvert.

– Teateret favner flere generasjoner. Det er også mange som vil være med, men som ikke ønsker å stå på scenen og som dermed bidrar i produksjonsgruppene, sier Olsen.

LAGT NED MYE ARBEID

Dagen bød imidlertid ikke bare på åpningen av den nye utstillingen, og tradisjonen tro kunne man blant annet lære mye om gamle håndverkstradisjoner. Det å gjøre Bygdetunet klart for sesongen er imidlertid ikke gjort i en håndvending, og medlemmene i Bygdetunets venner har lagt ned mange arbeidstimer for at alt skal være klart.

– Det er nok en 20–30 stykker som har bidratt. I tillegg fikk vi hjelp av 7.-klassinger ved Ås skole til å rake, og det er en stor jobb, sier leder i venneforeningen, Gunda Mortensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.