- Det er skikkelig kjipt at det regner så mye i dag at vi ikke kan konkurrere, men det er moro å møte så mange andre skatere, sier Marius Løvli (10) til EUB.

Han bor på Jessheim og har prøvd å finne steder å skate helt siden han begynte å skate i fjor.

- Det har vært ganske kjedelig å skate på Jessheim fram til nå. Det er så veldig moro at vi nå kan møtes for å skate her i denne parken. Jeg kommer til å bruke alle ettermiddagene mine her, sier han entusiastisk.

BEGYNNELSE

Like entusiastisk var Lars Elstad, leder for Ullensaker Skateboardklubb.

- Vi starta klubben for to år siden og selv om det er mange skatere i området her så er det ikke et godt etablert skatemiljø enda. Denne parken er begynnelsen på en ny epoke for oss som driver med dette, sier han.

Selv har Elstad stått på brettet i 30 år og nå er han mest med for sønnens skyld.

- Det betyr mye for barna at de får en så profesjonell skatepark. Dette har vært ildsjeler i miljøet sitt initiativ, som jobbet sammen med kommunen og de politiske partiene for å få det til, og etter to år med planlegging og bygging står det endelig klart til bruk, forteller Elstad.

sosial inkludering

Ullensaker Idrettsråd har også stått i bresjen for å få parken til å bli virkelighet og i dag ga de 20.000 kroner til Ullensaker Skateboardklubb.

- Det er viktig for oss å støtte en slik type sport. Denne typen aktivitet har ikke blitt nok anerkjent og det er veldig viktig at vi støtter opp under den uorganiserte sporten, sier ledere for idrettsrådet, Jan Ivar Engebretsen.

Ordfører Harald Espelund var også klar i sin tale til de frammøtte. For ham er beskyttelse og sosial inkludering desidert det viktigste.

- Denne parken kommer til å bli godt brukt og jeg har allerede besøkt stedet flere ganger før den offisielle åpningen. Det jeg tror blir viktig nå er at de yngste må få være med. Det er lett at de store gutta overtar parken, men med fokus på inkludering håper vi at dette ikke skal skje, sier han.

Espelund legger også til at beskyttelse er vesentlig.

- Bruk hjelm og annen kroppsbeskyttelse og vær snille med hverandre, sier han engasjert. NM-drøm og reglement

Som leder for skateklubben synes Lars Elstad at det er stas med en park som er på nivå med de nasjonale skateparkene.

- Det er en stor park som kvalifiserer til nivå 1 i skateverdenen. Det betyr at det er noen ting som enda mangler men drømmen vår er å kunne huse et NM om et par år, sier han.

Elstad legger til at det ikke bare er skating parken blir brukt til.

- Det er mye annen sport også, som BMX-sykling og sparkesykler. Det er mange små her og derfor har vi av sikkerhetsmessige årsaker sagt at etter klokka 17 på hverdager og etter 14i helga er det bare lov med skating. Dersom det er flere aktiviteter her samtidig er det lett å skade seg, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.