Vi har fått flere henvendelser etter at vi etterlyste opplysninger om bildet. Alle er enige om at det er tatt ved planteskolen i Hurdal.

78 år gamle Ellen Fagerli i Hurdal er sjøl med på bildet, og gir oss navn på alle damene. F.v.: Ellen Bålsrud, Hanna Dahl, Ellen Fagerli, Ellen Dorr, Hjørdis Åsheim og Tora Sandsbråten. Bak står Olga Lundgård.

Andre antyder noen andre navn.

- Dama helt til venstre er kona mi. Hun het Ellen Morten den gangen. Hun døde for to år siden, forteller 83 år gamle Birger Bålsrud i Hurdal Han tror at bildet er tatt mellom 1954 og 1956.

Bålsrud mener nummer fire fra venstre er Inger Høveren (Solum), mens Else Tangen i Hurdal mener som Fagerli at det er Ellen Dorr. Hun nevner også flere andre som jobbet på planteskolen i samme tidsrommet: Mary Kløverud, Nelly Brodshaug og Reidun Gullaker.

- Bygningen som skimtes bak helt til venstre er låven. Det ser ut til at man er i gang med å utbedre taket på den delen som var islageret. Man ser det lyse bordtaket der det stikker ut ukappede bord, påpeker Knai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.