• spesialiteter: Trond Moi disket opp med sommersalat og hadde med seg smaksprøver fra restauranten Bølge & Moi, mens Kjersti Romsaas Sundby viste fram lokalprodusert øl som kun selges på Gardermoen.

I fire uker har NRKs sommersatsing banet seg vei gjennom det ganske land. Tirsdag var det Gardermoen som fikk vise seg fram fra sin beste side da Sommertoget rullet inn på plattform fire.

LES OGSÅ: Mange ønsket Sommertoget velkommen

– NORGES KNUTEPUNKT

Lufthavndirektør Øyvind Hasaas vinket stolt toget velkommen, før han ga NRK-publikummet noen velvalgte ord.

–Jeg synes det er kjempehyggelig at Sommertoget valgte å legge et stopp på Gardermoen. Vi er jo et knutepunkt når det kommer til transport, og jernbanen er absolutt en viktig del av flyplassen, sier Hasaas.

Tross noe mindre oppmøte enn på Sommertogets tidligere stopp på Øvre Romerike, var lufthavndirektøren godt fornøyd.

– Det kom jo en del folk. Gardermoen er ikke akkurat et sted man reiser til for å besøke, mer et sted på veien.

LES OGSÅ: Så kom Sommertoget til Eidsvoll

Fikk møte tv-idolet

De fleste av de frammøtte var av flyplassens egne ansatte, men det var også noen som hadde tatt turen ned på perrongen bare for å få med seg Sommertoget og oppstyret rundt.

Til Leonard Pettersens og flere av de andre barnas store glede, hadde toget med seg det store idolet, barnetv-maskoten Fantorangen, ombord.

– Leonard pleier å se Fantorangen på barne-tv. Han har venta i flere dager på at vi skulle dra hit og møte ham. Det er jo gøy at Sommertoget legger et stopp innom her, sier pappa Roar Pettersen, som til daglig jobber på Gardermoen.

Og selv om det kanskje ble litt i skumleste laget da Fantorangen kom bort for å hilse på, så det ut som møtet ble vellykket likevel.

– Fantorangen var nok kanskje litt større enn Leonard trodde, han er mindre på TV, smiler pappa Roar.

Viste fram lokale aktører

Som på de andre stedene toget har stoppet innom, sørget også hovedflyplassen for å by på noen av sine lokale spesialiteter.

Kokk Trond Moi var på plass med smaksprøver fra restauranten Bølgen & Moi, som har lokaler på Gardermoen, og Kjersti Romsaas Sundby kunne stolt vise fram lokalprodusert øl som selges på Humle & Malt i flyplassens avgangshall.

– Det er selvfølgelig stas å få vise seg fram når Sommertoget stopper. Jeg har med meg to typer smoothie som selges i vår restaurant på flyplassen, forteller Moi.

Moi, som både er kokk, har skrevet flere bøker og er et kjent TV-fjes, sørget også for å lage en frisk sommersalat til NRKs reporter på direkten.

– Denne er enkel å lage, men veldig god. Salaten består blant annet av marinerte reker, bringebær og chili, forteller han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.