14. april inntar norsk countrys førstedame Claudia Scott Kulturbanken Kreti & Pleti. Hun feiret 25 år som artist i fjor, og turneen hun nå er ute på er et ledd i denne feiringen.

Claudia Scott er en av de mest betydningsfulle artistene vi har i Norge innen sjangerne country og rootsrock, og hun har gjort seg bemerket som soloartist, multi-instrumentalist og låtskriver.

Hun kaller musikken sin americana, en fellesbetegnelse for musikk som inneholder rock, rhythm & blues, country og folk.

Som musiker og låtskriver får Claudia vist sine mange talentfulle sider, og siden hun debuterte som 11-åring i sin fars band Clive Scott & The Skywegians, har det bare gått en vei.

EN ENER I JAZZEN

Scott er ikke alene om å dominere i sin sjanger. Det vet alle som har fulgt Karin Krog – hele Norges jazzdronning. 19. april kommer hun til Herredshuset med bandet The In-Between-Times

Krog har i flere tiår vært en av landets viktigste jazzmusikere, og har vært det siden hun debuterte med sin første soloplate i 1964. I fjor fylte hun 80 år, men hun synger bedre enn noen gang og er fortsatt en gudbenådet formidler som tiltrekker seg et begeistret publikum i alle aldre. Musikk favner utover det dedikerte jazzpublikummet. Hun har eksperimentert med vokalteknikker, turnert verden rundt og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannsprisen i jazzkategorien for plata ”Songs About This and That” med John Surman.

The In-Between-Times består av gitarist Staffan William-Olsson og bassist Terje Gewelt.

TILBAKE TIL SEKSTIÅRENE

Britiske Herman’s Hermits var et av de aller mest populære bandene på 1960-tallet, med slagere som No Milk Today, Mrs Brown You’ve Got A Lovely Daughter, og Silhouettes, 24. april bringer de med seg disse hitene og mange flere til Ullensaker kulturhus.

Herman’s Hermits ble dannet i Manchester i 1963 under navnet Herman & The Hermits. I 1964 ga Herman’s Hermits ut sin første singel, I’m Into Something Good, som ble en hit. Musikkstilen deres ble karakterisert som Merseybeat, og de var blant gruppene som representerte The British Invation i USA på 1960-tallet.

Herman’s Hermits hadde stor suksess i Europa og i USA og de endte på 23 hitsingler, 10 hit-album og et totalt platesalg på over 75 millioner. Til stor glede for publikum verden rundt holder bandet fortsatt koken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.