– Dette er en stor begivenhet, ikke bare for Jessheim, men for hele Romerike. Det er svært sjelden vi får oppleve vigsling av nye kirker. Vi gleder oss, sier Marit Sæther som er administrativ leder ved Hovin menighetskontor

KUNSTNERE

Brødrene Eimund og Vebjørn Sand har stått for den kunstneriske utsmykking av den nye kirken. Fredag presenterer de kirkekunsten gjennom både utstilling og foredrag.

Under arrangementet blir det enkel servering.

NY KIRKEKUNST: Nå er smykket montert

BISKOP OG PROST

Selve vigslingsgudstjenesten holdes søndag med både biskop Atle Sommerfeldt og prost Bjarne Olaf Weider til stede sammen med lokale prester og organister. Både kor og orkester deltar under gudstjenesten, og etterpå er alle velkommen til kirkekaffe.

åpent hus og STOR KONSERT

Hele uka etter vigslingen er kirken åpen på dagtid for dem som vil bese det den nye Guds hus på Jessheim.

Den offisielle markeringen fortsetter på kvelden tirsdag 7. mars med konsert der Ullensaker korforening, Ullensaker kirkekor, kammerkoret Kolon og Voce, strykere, blåsere og solister deltar.

Over ett hundre sangere og orkester framfører «Missa Brevis» av Mozart med Jorunn Aasen Devold som dirigent. Wollert Krohn-Hansen er organist.

BØNN MIDT PÅ DAGEN

Torsdag 9. mars blir det middagsbønn og åpent hus med besøk av sangeren og låtskriveren Dan Kristoffersen.

Påfølgende søndag blir det sansegudstjeneste med drama, bønnevandring, mye musikk og kirkekaffe.

Torsdag er det igjen middagsbønn og åpent hus, og kvelden etter inviteres det til salmesang.

Lørdag 18. mars er det åpen kirke med kaffe og vafler, småkonserter og tombola den nye Jessheim kirke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.