En av dem får en lykkefølelse når hun danser, mens en reiste på dans med 40 i feber. Nå inviterer de like godt til dansefest på Gullverket samfunnshus.

Birgith Bekkelund, Gunn Bakkehaug og Bodil Iversen deler alle gode minner fra den gang de bare måtte ut og danse hver lørdagskveld. Den tid er for lengst over, men danselysten har de hatt med seg hele livet.
Gunn måtte være omtrent død om hun ikke skulle ta seg fram til festlokalet.
- Vi haiket over til Odalen for å danse. En gang var det minus 30 ute, og jeg hadde feber i 40. Likevel dro jeg meg ut av senga. På Trudvang sto en diger, gammel svartovn. Jeg husker dama som styrte forsamlingslokalet sa at «Nå kommer Eidsvolls-jentene. Gå til ovnen, jenter, og få i dere varmen».
Det var av og til slik at vi tinte nylonstrømpene av leggene! Men moro var det.
LES OGSÅ: Seniordansen i Sørbygda jubilerer

HEDMARKEN RUNDT

Birgith Bekkelund reiste Hedmarken på kryss og tvers og danset. Fremdeles kribler det uvanlig mye i dansefoten.
- Hvorfor denne enorme danseglede, damer?
Bodil Iversen svarer kontant:
- Jeg blir så glad inni meg når jeg danser. Jeg får en lykkefølelse som jeg ikke kan forklare. Det er bare ekte danseglede, sier hun.

DANSER MED TRIPPTELLER I LOMMA

Birgith og Bodil benytter seg av danseanledningen når den byr seg. Ideen til å arrangere dansekvelder på Gullverket Samfunnshus har de fra torsdagsdansen på Lena, der opptil 130 personer svinger seg.
- Når vi danser tre timer, viser tripptelleren i lomma at vi har danset tilsvarende en spasertur på ei halv mil med en fart av 4,5 kilometer i timen. Danser vi fra 19 til 24, lander vi på god over ei mil i timen, forteller Bodil.
De tre damene sier at tripptelleren beviser at det gir helsegevinst å danse.
- Vi får bedre kondis og kommer i form, mener de.
LES OGSÅ: - Jeg vil bli profesjonell danser

PENSJONISTFORENING

Bodil og Birgith er begge medlemmer av pensjonistforeninger, mens Gunn representerer Gullverket Vel/Gullverket Samfunnshus. Dansekveldene er et samarbeid mellom de tre.
- Vi har planlagt tre dansekvelder til å begynne med. Den første er 4. januar. Det er en onsdagskveld, og det er onsdager vi har blinket ut. Dansefesten er for dem over 35 år, og den er alkoholfri. Det blir både loddsalg og åpen kafé. På den første dansen er Grandes invitert til å spille. Jonny og kara spiller den 8. februar, mens Per og Otto står for musikken 8. mars, forteller Birgith.
- Dørene er åpne for de over 35. Velkommen skal alle være!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.