En av dem får en lykkefølelse når hun danser, mens en reiste på dans med 40 i feber. Nå inviterer de like godt til dansefest på Gullverket samfunnshus.

Birgith Bekkelund, Gunn Bakkehaug og Bodil Iversen deler alle gode minner fra den gang de bare måtte ut og danse hver lørdagskveld. Den tid er for lengst over, men danselysten har de hatt med seg hele livet.
Gunn måtte være omtrent død om hun ikke skulle ta seg fram til festlokalet.
- Vi haiket over til Odalen for å danse. En gang var det minus 30 ute, og jeg hadde feber i 40. Likevel dro jeg meg ut av senga. På Trudvang sto en diger, gammel svartovn. Jeg husker dama som styrte forsamlingslokalet sa at «Nå kommer Eidsvolls-jentene. Gå til ovnen, jenter, og få i dere varmen».
Det var av og til slik at vi tinte nylonstrømpene av leggene! Men moro var det.
LES OGSÅ: Seniordansen i Sørbygda jubilerer

HEDMARKEN RUNDT

Birgith Bekkelund reiste Hedmarken på kryss og tvers og danset. Fremdeles kribler det uvanlig mye i dansefoten.
- Hvorfor denne enorme danseglede, damer?
Bodil Iversen svarer kontant:
- Jeg blir så glad inni meg når jeg danser. Jeg får en lykkefølelse som jeg ikke kan forklare. Det er bare ekte danseglede, sier hun.

DANSER MED TRIPPTELLER I LOMMA

Birgith og Bodil benytter seg av danseanledningen når den byr seg. Ideen til å arrangere dansekvelder på Gullverket Samfunnshus har de fra torsdagsdansen på Lena, der opptil 130 personer svinger seg.
- Når vi danser tre timer, viser tripptelleren i lomma at vi har danset tilsvarende en spasertur på ei halv mil med en fart av 4,5 kilometer i timen. Danser vi fra 19 til 24, lander vi på god over ei mil i timen, forteller Bodil.
De tre damene sier at tripptelleren beviser at det gir helsegevinst å danse.
- Vi får bedre kondis og kommer i form, mener de.
LES OGSÅ: - Jeg vil bli profesjonell danser

PENSJONISTFORENING

Bodil og Birgith er begge medlemmer av pensjonistforeninger, mens Gunn representerer Gullverket Vel/Gullverket Samfunnshus. Dansekveldene er et samarbeid mellom de tre.
- Vi har planlagt tre dansekvelder til å begynne med. Den første er 4. januar. Det er en onsdagskveld, og det er onsdager vi har blinket ut. Dansefesten er for dem over 35 år, og den er alkoholfri. Det blir både loddsalg og åpen kafé. På den første dansen er Grandes invitert til å spille. Jonny og kara spiller den 8. februar, mens Per og Otto står for musikken 8. mars, forteller Birgith.
- Dørene er åpne for de over 35. Velkommen skal alle være!