NåDa-prosjektet i Ullensaker er en videreutvikling av fotoprosjektet Aktiv ungdom og kulturminner fra 2016. Ullensaker kunstforening har fått 100.000 kroner fra Norske kunstforeninger og er én av ti kunstforeninger som deltar i NåDa.

FORMIDLING

Hensikten med prosjektet er:

  • Formidle viktig historie gjennom samtidskunst.
  • Sette søkelyset på profesjonell samtidskunst og kulturarv, øke interessen i befolkningen.
  • Gi ungdom opplæring i film som kunstuttrykk, filmskaping, og hva som skjer på et filmsett.
  • Utløse samarbeid og bygge nettverk mellom aktuelle kunst- og kulturarvinstanser i lokalmiljøet.
  • Øk rekruttering til kunst og kulturarv.
  • Bevare kulturarven.

RADIO

Ullensaker kunstforening eier prosjektet og har hovedansvaret, og har fått med seg kommunen og Jessheim videregående skole.

Prosjektets hovedtema er radio og radioens historie, som har spilt en viktig samfunnsrolle i over 100 år. Flere kulturminner i Ullensaker er knyttet til temaet. Radioens historie formidles gjennom fire kunstuttrykk:

Kortfilm/kunstfilm om radio og radioens historie. Profesjonell filmskaper/instruktør Aladdin Alisic, er engasjert for å instruere en ungdomsgruppe i filming, komposisjon, klipping, lydeffekter, m.m. Dette foregår i tre workshops før sommeren og to til høsten. Intensjonen er mye lyd, bilde, effekter, mindre dialog. Salen Black Box i Ullensaker kulturhus er tenkt som arena for filmingen.

En radioutstilling med historikk og anekdoter, på overordnet samfunnsnivå, settes opp. Hovedepoker for utstillingen radioens oppstart – radioens rolle i krigstid, etterkrigstid og moderne tid. (DAB). Det knyttes gode historier, anekdoter til utstillingen, jmf radiostasjonen på Kløfta sin viktige nasjonale rolle i etterkrigstiden.

Fem, seks kunstinstallasjoner med tema radio.

Kunstforeningens maleklubb og fotoklubb bidrar med bilder med tema radio i vid forstand.

– Prosjektet munner ut i en kunstutstilling der alle de fire delene presenteres i en helhet, fra 17. november til 2. desember i Galleri Jessheim, påpeker kulturkonsulent Arnfinn Håndstad Algarheim i Ullensaker kommune. Han minner også om at det er viktig at de som vil være med i kunstprosjektet bestemmer seg raskt-

– Det er nemlig påmeldingsfrist 20. mai, og prosjektet er for ungdom mellom 13 og 18 år, sier Håndstad Algarheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.