- Jeg har en drøm om at det skal bli som Skåne. At man kan reise fra gård til gård og oppleve utstillinger, forestillinger og markeder, forteller Borda-Pedreira.

Svensken tror at området har stort potensial, og at det er viktig å få flere til å åpne øynene for hvilke muligheter som finnes på landsbygda i Ullensaker.

Det, og det faktum at han måtte kvitte seg med gjenstander fra det som kan minne om et slags lager, resulterte i et antikkmarked som ble arrangert for tredje år på rad i helga.

FLOTTE LOKALER

Markedet ble som vanlig arrangert på Lodding Gård, og Boda-Pedreira er soleklar på at det fungerer utmerket å arrangere slike aktiviteter på gårder.

- Det er ganske lett å gjøre noe her, sier han.

Han forklarer at flere var skeptiske til planene, men at markedene har vært godt besøkt til tross for lite markedsføring.

- Jeg vil heller arrangere dette her ute enn inne i byen. Her møter man folk under roligere omstendigheter, forteller han.

LES OGSÅ: Gjorde kupp på Farmen-marked

STOR INTERESSE

På årets marked var det mye forskjellig, men en av de store gjengangerne var ulike former for skandinavisk design.

- Skandinavia har en stor designhistorie som går langt tilbake, forklarer Borda-Pedreira.

Kunsthistorikeren forteller at antikkmarkedet kun er en hobby, men at noen av gjenstandene han skaffer har en faglig interesse fordi han ønsker å vite når de ble produsert.

INTERESSE

- Det er et paradoks at de skandinaviske landene er kjent for designet, men i stor grad flytter produksjonen ut av landet. Nå blir det meste av glass og porselen masseprodusert, forklarer Borda-Pedreira.

Han har en forkjærlighet for de produktene som er håndlaget.

- Jeg har kjøpt mange ting for å redde dem. Ingen av disse glassene er helt like, og det handler også om det at mange mennesker har lagt ned mye arbeid i produktene som ellers ville havnet på søppeldynga, sier Borda-Pedreira.

LES OGSÅ: Ingrid Erichsen samler på helletuter

ØNSKER Å UTVIDE

Han kunne gjerne tenke seg å få til et større marked, men for at det skal fungere må det komme inn flere folk som har gjenstander å selge.

- Jeg kan sette opp fire-fem bord, men klarer ikke å fylle hele plenen alene, sier Borda-Pedreira.

Det skal imidlertid ikke selges noen form for gammelt skrot på dette markedet.

- Det skal være en viss kvalitet på det som selges, og det skal ikke koste for mye. Folk skal få muligheten til å gjøre et kupp, forklarer han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.