Det tidligere alderspensjonatet huset Nannestad ungdomsskoles kurs og opplæringssenter (NUSKOS) fram til i høst. Nannestad kulturskole har også vært lokalisert der.

– AKUTT BEHOV

– Mange av bygdas lag og foreninger har akutt behov for eller ønsker tilgang til å leie kontorer, lager eller møtelokaler, og har meldt sin interesse for prosjektet. Det er også stor entusiasme for samarbeidsmulighetene en slik samlokalisering gir. «Kulturpensjonatet» kan bli et møte-, lære- og lagested, sier Stein-Gunnar Sanne, leder for Nannestad kulturråd.

Nannestad kommune har nå mottatt en prosjektbeskrivelse for «Kulturpensjonatet».

– Ønsket er å lage et brukerdrevet hus, med en medlemsbasert forening som er ansvarlig leietaker overfor kommunen. Kommunen kan dermed avhende gamle Kringler skole, som er i svært dårlig stand. «Kulturpensjonatet» vil dekke store deler av kulturlivets behov for møterom, kontorer og lager, og skape et unikt miljø med store positive ringvirkninger, står det blant annet i beskrivelsen.

Initiativet til «Kulturpensjonatet» kommer i hovedsak fra Nannestad husflidslag, som i dag holder til i gamle Kringler skole.

MANGE INTERESSERTE

Det pekes i prosjektbeskrivelsen blant annet på at kulturhuset i Nannestad sentrum kan være for scenebasert kultur, Holter kulturhus for rytmisk musikk og «Kulturpensjonatet» for den «lydløse kulturen».

Interesserte lag og foreninger så langt opplyses å være Nannestad husflidslag, Nannestad kunstforening, Nannestad sanitetsforening, Nannestad pensjonistforening, Lions Club Nannestad, Natur og ungdom, Nannestad hagelag, Røde Kors og Nannestad Bygdeungdomslag

I beskrivelsen heter det blant annet at «et møtested som Kulturpensjonatet vil få store positive ringvirkninger for hele Nannestad, både for folkehelse, integrering og bygdas attraktivitet. En innflytterbygd som Nannestad trenger et godt, bredt og lett tilgjengelig kulturtilbud, så de som flytter hit kan bli kjent, bygge nettverk og få en tilhørighet til kommunen. I tillegg vil huset være av vesentlig betydning for å kunne opprettholde og videreutvikle barne- og ungdomsarbeidet som drives i lagene som skal bruke huset».

Kulturrådet har også sendt innspill til kulturbudsjett for 2018 der de ber om at det planlagte salget av alderspensjonatet ikke iverksettes før de har fått muligheten til å levere prosjektbeskrivelse og at politikere og administrasjon har tatt stilling til om det er ønskelig å gå videre med prosjektet.

LES OGSÅ: Nannestad kulturskole har flyttet inn i nye lokaler

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.