Mads har vært i utlandet. Da han kommer tilbake til skolen vil han helst bli kalt Erasmus Rex. En liten referanse til Ludvig Holbergs «Erasmus Montanus», men der slutter også likhetene.

«Erasmus Tyrannus Rex» er et kritisk blikk på maktmisbruk, mobbing og manipulering blant unge mennesker. Det hele ender i en dramatisk skyteepisode på en skolefest.

Treffer mest

Elevene i tredje klasse på dramalinja på Jessheim videregående skole har valgt forestillingen selv, som framføres i disse tider. Premieren var mandag i Auditoriet på Jessheim videregående.

De reflekterte ungdommene vet at noen av temaene de tar opp kan være kontroversielle.

– Forfatteren Kate Pendry var inspirert av skolemassakre, men skildringene er episke og ikke realistiske, forklarer Ingrid Hjerpaasen Lidfors.

Samarbeid med Kulturlivet

Musikk, dans og drama på Jessheim og det lokale kulturlivet har gjensidig nytte av hverandre.

– Vi har mange samarbeid med kulturaktører i nærheten som gjør at miljøet blir tettere, og vi har kontakt med kulturskolen, kulturhuset, danseskoler og teatergrupper, forklarer danselærer Anne Kværner.

Elevene får bruke det de lærer og samarbeide med resten av kulturlivet. Resten av kulturlivet får i sin tur nytenkende og unge bidragsytere.

– Forespørsler om oppdrag i ulike sammenhenger kommer stadig vekk og vi prøver så langt vi kan å få til flere slike hvert år, sier hun.

Vil ha Flere Søkere

Elevene deltar også på fritiden i kulturlivet. Musikkelevene spiller gjerne i band i sine lokalmiljøer på hele Romerike. Drama- og danseelevene er med i ulike teater- og danseoppsetninger.

Samtidig blir linja større, etter at det ble bygget ny skole har de fått enda flere plasser til vordende skuespillere, dansere og musikere.

– Vi ønsker enda flere søkere, sier Kværner.

Storprosjekt

I rommet ved siden av oppsetningen om Erasmus, har forberedelsene til årets storprosjekt startet.

Jessheim videregående har for første gang danselinje, og de er i full gang med å øve med tredjeklasse i musikk.

– Det er veldig bra, for da blir vi kjent med hverandre på tvers av trinnene også, sier Tomas Løvhaug.

Storprosjektet er årets begivenhet for Musikk, dans og drama. 120 elever skal opp på scenen i Kong Rakne i Ullensaker Kulturhus.

Det er mye jobb å planlegge og øve til et så stort show, men elevene koser seg.

– Det er bare moro, bare kos, og det blir fint å få vist fram det vi har jobba så mye med, forteller Miriam Sjøveian, som går 1. klasse dans.

LES OGSÅ: Storsatsinger og suksesser i kø på kulturhus-scenen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.