NRK Sommertoget kommer til Ullensaker lørdag 22. juli. Sommertoget er rikskringkastingens sommersatsing som innebærer at et spesialtog, med blant annet filmstudio og scene, sender direkte-tv fra toget på sin tur i landet. Toget kjører nordover via hovedbanen og tar en kort stopp i Ullensaker. Etter planen skal toget stå på Kløfta stasjon fra kl. 11.55 til 12.05 og på Jessheim stasjon fra 12.25 til 12.45. Kultursjef Jon Henrik Solhei i Ullensaker kommune ønsker å skape noen korte, men livlige folkefester på stasjonene.

VIL LAGE STEMNING

– Vi ønsker at flest mulig folk skal komme og være på stasjonene når toget stopper. Så kan vi lage litt god stemning og vise at dette er et bra sted å være, sier Solhei til EUB.

Fram mot stopp på stasjonene vil toget kjøre ganske rolig for å kunne vise natur og det som eventuelt skjer rundt sporet. Kommunen har vært i dialog med produksjonen for å tipse om hva som kan være verdt å følge med på.

– Vi vil jo vise fram ”bygda” vår og håper at noen kanskje er interesserte i å komme på TV. Hvis lag og foreninger ønsker å vise seg fram så har man en gyllen mulighet, sier Solhei.

TRENGER BARN I HVITT

Et eget NRK-helikopter vil følge toget underveis og forsyne seerne med bilder fra oven. Kultursjefen oppfordrer barn til å bli med på å danne bokstaver på begge stasjonene.

– Vi skal prøve å stille opp og lage til slik at det med markerte bokstaver vil stå Jessheim på Jessheim stasjon, og Kløfta på Kløfta stasjon, sier Solhei.

Det vil også bli underholdning på begge stasjonene, men kultursjefen sier de fortsatt har åpent for at - folk, lag og foreninger kan bidra med det de selv måtte ønske.

- DETTE BLIR GØY

På ettermiddagen 22. juli stanser toget opp på Eidsvoll stasjon der programmet Sommeråpent på NRK1 skal sendes fra. Morgenen etter kjører toget videre med kurs for Gran. Selv skulle kultursjefen i Ullensaker gjerne sett at toget ble værende litt lenger i kommunen, men lar ikke det være noen demper.

– Dette blir gøy. Vi skulle gjerne hatt de til å stoppe litt lengre, men de minuttene de er her skal vi prøve å lage god stemning, sier Solhei.

LES OGSÅ: Komiker Monika Kongshaug klar for hjemmebane

LES OGSÅ: Festaften for kulturskolen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.