– Vi er en gruppe som har et stort ønske om å bygge et Hinduistisk tempel på Jessheim. Da det er stort etterspørsel og mangel på dette i Oslo og Akershus ønsker vi å undersøke mulighetene for et slikt tempel i Ullensaker, skriver Vimalan Sooriyamoorthy i Sooriyagruppen i sin nylige forespørsel til kommunen om mulighet for å bygge et Hinduistisk Krishna & Shiva Tempel her.

De har også sett seg ut det de mener er en egnet tomt – Haugsletta ved Ljøgodttjern og Raknehaugen.

DEN GAMLE HELSEHEIMEN: Ble tempel

– Det føles mest naturlig og ha et tempel nære natur, påpeker Sooriyamoorthy.

HÅPER PÅ DISPENSASJON

Sooriyagruppen ønsker etter dialog og møte med Wat Thai Norway (Buddhist Tempel) på Frogner, å følge deres metode for å gå videre med et slikt prosjekt.

– Da prosjektet er finansiert gjennom våre medlemmer, er vi avhengig av å finne en rimelig tomt som passer for et tempelbygg, understreker Sooriyamoorthy.

Problemet med Haugsletta er at den er regulert som en LNF-tomt, altså et Landbruks-, natur- og friluftsområde. Slike er vanskelige å få regulert om, siden det ikke er tillatt med annen virksomhet enn de som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring.

FIRE TONN TUNG: Jade buddha på plass

Dette vet Sooriyagruppen, men håper i sitt brev til kommunen på en dispensasjon.

– Vi er klar over at det er strenge regler rundt bygging på LNF-tomt, men ønsker å høre hva dere mener og tenker om dette. Wat Thai Norway, ble bygd på en LNF-tomt med dispensasjon fra Sørum kommune, skriver de.

Gruppen samarbeider med Shiva & Vishnu Tempel i Florida, og de sier de ønsker å bygge samme type tempel som står der.

IKKE TIL SLIKT FORMÅL

Rådgiver Dan N. Nordal i byggesaksavdelingen i Ullensaker kommune svarer Sooriyagruppen at et slikt tiltak må fremmes som forslag til kommuneplanen, og det må igjennom en kommunal reguleringsprosess. At fristen for å gi innspill til rullering til kommuneplanforslag i denne omgangen er utløpt, skaper ett problem for hinduene. LNF-problematikken skaper et annet.

– Området vil ikke være i tråd med dette formålet. Hensynet til Raknehaugen, Nord-Europas største gravhaug, vektlegges også tungt av kommunen, skriver han i sitt svar til Sooriyamoorthy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.