• STREK. Før «Ekke» ble syk kunne han tegne med penner og blyanter. Her en karikatur av Oddvar Nordli.

– Jeg synes det er artig å vise fram noe av det jeg har lagd, og det hadde jo vært artig om noen kom innom for å se, sier Per Steinar Sandum, bedre kjent som «Ekke».

Til tross for at han har vært alvorlig syk etter en hjerneblødning i 1990, klarer han å tegne.

– Jeg tegner mye. Noen ganger får jeg nesten ikke lagt meg, og andre dager står jeg opp klokken fem for å begynne å tegne. Imidlertid er ikke armene som de en gang var. Jeg er høyrehendt, men må i dag tegne kun med venstre hånd. Og så må jeg bruke PC og stor skjerm. Synet er heller ikke som det var, sier han.

På veggene henger det portretter og karikaturer av en rekke personer, mer eller mindre kjente lokale og nasjonale personligheter. Ofte plasserer han inn personene i samfunnsaktuelle situasjoner.

– Jeg har tegnet hele livet, og malt bilder også. Nå blir det bare tegning, sier han.

I galleriet henger det tegninger fra både før og etter at han ble syk.

LES OGSÅ: Dette er Siljes tegning av fred

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.