- Allerede i oktober i fjor begynte folk å reservere de beste plassene i Trafosvingen. VM spark utfor i Hurdal er svært populært også for andre enn utøverne. Vi er foran skjema og dermed i god rute, sier Dag Langaard som leder arrangementskomiteen.

1000 PÅMELDTE

Han og resten av komiteen legger som vanlig opp til en heidundrende folkefest 11. februar.

- Vi venter 1000 kjørere og 4000 publikum. Dette skal være et alkoholfritt familiearrangement med fokus på bred deltakelse, ikke bare å kjøre fortest ned løypa. Jeg er særlig fornøyd med at det kommer flere funksjonshemmede, og der har vi i år to klasser - en pilotklasse og en passasjerklasse, påpeker han.

De som vil sitte i den såkalte Trafosvingen nederst i bakken, må levere navn og adresse for å få reservert plass.

- Da vet hvem vi skal ringe hvis det ligger igjen søppel når dagen er over. Å rydde opp etter så mange mennesker kan være en utfordring, men ikke med dette systemet, sier Langaard.

FRIVILLIGE

Uten et utstrakt samarbeid med både frivillige, lensmannen og Øras, kan et så stort arrangement ende noe mer enn hygge.

- En politipatrulje skal være her hele dagen, og det setter vi pris på. I tillegg til egne vakter får vi god hjelp at elevene på Hurdal Verk folkehøyskole som deler ut søppelsekker til folk. Øras ut konteinere og annet utstyr som trengs. Hurdal sentrum skal være strøkent etter når alt er over, sier han.

Han takker også Statens vegvesen som lot dem legge på snø i fjor, og som kommer til å si ja i år også.

- Dette er tross alt en fylkesveg. Men inntil arrangementet, må de selvsagt strø og holde vegen åpen. Sikkerheten går foran alt, påpeker han.

TAKKNEMLIG

Langaard skryter av alle som er med å sette Hurdal på kartet denne februarhelgen, men trekker spesielt frem de han sitter i komiteen med.

- Den gjengen, altså. Det er flinke folk som legger ned en betydelig innsats gjennom hele året, og gjør at min jobb som leder blir den enkleste.

Mange vil kjøre spark i Hurdal, for eksempel stiller OSL med 100 personer. Flere og flere deltakere for hvert år, gir mange penger til det lokale idrettslaget.

- Budsjettet i år er 600.000 kroner. Målet er å gi 100.000 til Hurdal IL, og totalt har vi gitt dem 550.000 kroner. Det er mye penger for et lite idrettslag, sier han.

- Så lang har vinteren vært nærmest snøfri, frykter du forholdene?

- Nei. For det første bruker jeg ikke tid på noe jeg ikke kan styre, og for det andre er bakken kald nok til at vi får gode forhold. Og mangler det snø, kjører vi på som vi gjorde i fjor. VM spark utfor skal selvsagt bli arrangert, det er ikke noe å lure på, understreker Dag Langaard.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.