Vi rakk jo ikke å skifte til vinterdekk engang, sier folk der de står i grøfta. Noen ringer til og med og klager til Yr.

Andre ganger klager vi på snøen som aldri kom. At vinteren har vært for mild. – Det har vært en dårlig vinter i år, sier folk. - I fjor kunne vi jo stå på ski til langt uti april!

Dårlig sommer

Om sommeren klager vi på varmen. – Det er jo helt uutholdelig. Går jo ikke an å være ute engang! Og hvis ikke det er varmt nok, klager vi på at sommeren er dårlig sammenlignet med året før. Eller året før der igjen. Eller var det den for to år siden som var så bra?

Vi nordmenn klager på bensinprisene. - Vi er jo avhengig av bil, må vite! Eller vi klager på bompenger. - For det burde jo være gratis å kjøre på norske veier, sier folk. I hvert fall sånn veistandarden her i landet er. Den må vi forresten også klage på! Og for ikke å snakke om avgiftsnivået her i landet. Også i verdens rikeste land a gitt!

LES OGSÅ: Prisen for ferien: Jasså, du er lærer? Du har vel to måneder ferie du nå da?

Klage på naboen

Vi nordmenn klager på naboen. Fordi han klipper plenen på en søndag. Eller fordi han ikke klipper plenen. Eller hekken… - Det gror jo igjen der borte. Blir så stygt i nabolaget a gitt! Også har han Tuja og… Burde vært forbud mot Tuja i Norge! Men alle forbudene her i landet må vi jo også klage på…

Vi klager på parkeringsbøter. – Jeg skulle jo bare en liten tur inn på apoteket! Roper folk. Det er jo helt vanvittig!

- Og hvorfor er ikke butikkene i Norge åpne på søndager, spør folk? Det må jo være mulig å handle det man trenger når man trenger det! Brustadbu sa du? Også i verdens…

Vi nordmenn klager på jula. – Den kommer jo tidligere og tidligere hvert år! Sier folk. - I år kom jo julebrusen tidlig i oktober! Og jula er jo knapt nok over før påskemarsipanen står i butikkhyllene, sier de, og rister oppgitt på hodet.

Greie svensker

Vi nordmenn klager på utlendinger som kommer til Norge. Særlig på de som ikke innretter seg etter norske normer og regler. Vi klager på tyskere som kjører for sakte i bobil på norske veier om sommeren. Eller på tyskere som kjører for fort på norske veier om sommeren. Vi klager på polakker som kommer til Norge for å jobbe. Og vi klager på arbeidet de har gjort når de er ferdig med jobben. Svensker klager vi ikke så mye på. For de er jo nesten som oss. – Men det er jo så fryktelig mange av dem, tenker vi for oss selv.

Valuta for penga

Vi nordmenn klager på utlendinger i utlandet. Særlig i syden. Vi klager til reiseselskapet fordi det regnet noen dager. Eller til hotellet fordi det ikke er vasket med grønnsåpe på badet. Vi klager på at det ikke er Grandiosa i butikkene, eller at det er for mange turister på stranda. – Vi har jo betalt i dyre dommer for denne ferien, så vi skal jo ha valuta for penga, sier folk. På flyet klager vi på at det er for trangt mellom setene. Eller at det ikke serveres mat på flyturen mellom Oslo og Bergen. – Hva betaler vi egentlig for? Spør folk.

- En kan ikke annet enn å klage, sier folk. Det må være noe i kulturen vår. Noe vi alltid har gjort. Noe vi gjør av gammel vane.

Føler du deg truffet av denne artikkelen? I så fall kan du klage på den i kommentarfeltet under.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.