Sannheten er at skolen ikke har plass til 1.-klassingene i Hurdal. Hurdal skole og kultursenter sto ferdig i 2014. Alt da, var politikerne klar over at skolen ville bli for liten. Skolen skal nå ta i bruk en lavvo til 1.-klassingene.

DETTE ER SAKEN: Tar i bruk lavo: – Skolen har ikke plass til alle inne

Kommunalsjefen i Hurdal Hege Brænna forsvarer den dårlige prioriteringa med å si: «Det stemmer at 1.-klassingene må bruke lavvo, men det er ikke p.g.a. plassmangel. Det er en del av vårt prosjekt». Hun nevner også at målet med det nye prosjektet er å gjøre overgangen fra barnehagen til skolen mykere.

Ja, overgangen fra barnehage til skole har vært grundig diskutert de siste årene. De fleste pedagogene er enige om at «forsøket på 6-åringenes overgang til skole» ikke ble bra nok.

Men kjære Hege Brænna. Ingen kan forsvare dårlig planlegging og prioritering av skoleutbyggingen med å pakke inn sannheten i flotte uttrykk og ordvendinger som; «Mykere skole og framtidas skole med nye læringsarenaer».

Dette har ikke noe med barnas virkelighet å gjøre akkurat nå!

Små barn (mange ikke fylt seks år) trenger forutsigbarhet i livet for å føle seg trygge. Da er det viktig med en fast sitteplass en egen knagg til klær, en hylle og ….et fast klasserom. Skolen skal gi barna trygge rammer.

Så, kjære alle dere som vil skape et bra miljø for alle barn i Hurdal, si ifra hva dere mener, ta vare på barnas behov og trygghet.

Taushet skaper ingen forandring! Til dere politikere, nytenkning er bra … så bygg ut skolen!

Dere har gode og arbeidsomme pedagoger i skolen, ta vare på dem også.

Husk: Vi i Hurdal lar oss ikke lure av tomme ord!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.