Dermed blir det innflytting på Jessheim som planlagt i 2018. Noe annet ville også ha vært en katastrofe. Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp) oppsummerte det hele på en grei måte: – Dette er det eneste riktige å gjøre, og noe som er basert på sunn fornuft.

Et spørsmål man kan stille seg i ettertid er i hvor stor grad sykehuset egentlig var i fare, eller om dramatikken, som startet med et allmøte forrige mandag, egentlig var en krise som i hovedsak var utløst av dårlig og mangelfull dialog mellom LHL og Helse Sør-Øst mer enn en reell trussel om stengte dører.

LHL-ledelsen valgte uansett en svært offensiv stil, og det tok ikke lang tid fra EUB var ute med nyheten om at sykehuset kunne bli stengt før det åpnet, til det politiske presset mot Helse Sør-Øst ble merkbart.

Selv uten medieoppmerksomhet vil det ha overrasket oss om det ikke hadde blitt en løsning, men vi ser ikke bort ifra at LHL stilte med litt bedre kort etter at konflikten ble allment kjent, og kanskje kan man nå få på plass rammeavtaler mellom det offentlige og LHL som er mer stabile og forutsigbare. Som vi også skrev på lederplass i forrige uke, det har ikke manglet på avisforsider opp igjennom årene om mulig nedleggelse av Feiringklinikken. På tross av dette har vært et av landets aller beste sykehus på sitt spesialfelt.

Enkelte i Eidsvoll er fremdeles bitre fordi LHL velger å legge ned Feiringklinikken og flytte alle aktiviteter til det nye sykehuset på Jessheim, og vi har forståelse for at folk i nærmiljøet ikke ser med blide øyne på at klinikken i Feiring forsvinner. For Eidsvoll isolert sett er ikke dette en drømmesituasjon. Men lykkes LHL med sin storsatsing i Ullensaker, får vi på plass et ultramoderne sykehus som vil løfte hele regionen – og som både direkte og indirekte vil bidra til å skape nye arbeidsplasser i tillegg til å sikre dagens.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.