7 av 10 pårørende til syke eldre eller til pleietrengende barn og unge føler seg «utnyttet» av kommunen de bor i viser en fersk undersøkelse, gjennomført av paraplyorganisasjonen Pårørendealliansen.

Så mange føler altså at de gjerne vil bidra men at byrden blir for tung. Dette er oppsiktsvekkende tall og noe politikerne må ta på største alvor.

STOR USIKKERHET

Med den økningen av antall eldre som vil trenge tjenester i fremtiden, vil flere komme til å bo hjemme lengre. Hvordan vil det bli for de pårørende? Mange forteller allerede nå om en tøff hverdag, om mye byråkrati, stor usikkerhet, utrygghet og lite forståelse. Vi i Eidsvoll Ap vil ha støtte til pårørende som prioritert satsningsområde.

Allerede har Eidsvoll Ap arbeidet for å få på plass og beholde stillinger for kreftkoordinator og demenskoordinator . Disse fagfolkene er viktige støttespillere for pårørende. De holder kurs, de bistår med hjelpemidler, forklarer regelverk, organiserer dagtilbud med mer.

EN UAVHENGIG STILLING

Det neste vil være å opprette en uavhengig stilling for et pårørendeombud. Dette skal være en person pårørende kan henvende seg til når det trengs, en som ikke er tilknyttet kommunale budsjetter, men som uhildet kan være til støtte og hjelp i en ny eller vanskelig situasjon. En som kan bane vei i et ugjennomtrengelig system.

Å få opprettet et pårørendeombud vil være en prioritert oppgave for Eidsvoll Arbeiderparti i den kommende kommunestyreperioden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.