Forslaget om videostreaming av kommunestyret har vært etterspurt av Nannestad Høyre ved flere anledninger blant annet i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2015 og i gruppelederforum 16.11.2016. I sistnevnte møte ble det bestemt at saken skulle utredes og legges fram med vektlegging på tre punkter: formålet, det etiske og tekniske\økonomi.

Når nå saken kommer opp er forslaget til vedtak at det ikke skal innføres kommune-TV-løsning i Nannestad ut ifra en samlet kost\nyttevurdering.

Som medlem av kommunestyret i Nannestad har jeg gjort meg mange tanker rundt dette i løpet av de siste årene og kan ikke med min beste vilje forstå at dette skal ha så store negative sider verken etisk eller økonomisk. Når jeg snakker med medlemmer av kommunestyrene i Eidsvoll og Nes om dette, forteller de at det kun har vært positive opplevelser og er svært godt mottatt av befolkningen i de to kommunene. Det som er resultatet er at medlemmene er bevisste på at de er «på lufta» og debatterer på en saklig og høflig måte, dette bidrar til å høyne kvaliteten på innleggene.

Motargumenter som går på at det kan skape vanskeligheter med å få personer til å stille til valg på grunn av vegring mot å bli eksponert på TV, kjøper jeg ikke dette, det er å undervurdere personer som stiller til valg. De som i dag entrer talerstolen vil fortsette med det og de som bare sitter stille vil nok også gjøre det.

Når jeg ser på de positive sidene ved videostreaming vil jeg trekke fram følgende:

1. Høyne interessen for lokalpolitikk. Dette vil antakeligvis medføre større valgdeltakelse i framtiden (noe som alle partier er opptatt av).

2. Videostreaming vil nå fram til alle uten at de må være fysisk til stede på møtene.

3. Innlegg kan deles på sosiale medier og skape engasjement blant innbyggerne.

4. Alle innlegg kan hentes fram igjen for å dokumentere hva som ble lagt fram i de forskjellige innleggene.

Når det gjelder kostprisen er den helt akseptabel ut ifra min vurdering, det brukes mye penger som er mindre nyttige enn dette.

Til slutt vil jeg oppfordre alle kommunestyrerepresentanter i Nannestad å stemme for videostreaming 30. mars.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.