Vi har regler som begrenser bygging på dyrka mark fordi det er en ressurs som er verdifull for oss som lever i dag og for framtidas generasjoner. Det er derfor prisverdig at Fylkesmannen ikke godtar Eidsvoll kommunes planer om å bygge en barneskole på Tynsåkjordet. At dagens ordfører og kommunestyre er lojale til det vedtaket som det forrige kommunestyret fattet om lokalisering av barneskolen, får en ta til etterretning. Men en kan vel stille spørsmål om hvor langt den lojaliteten bør gå, for det går an å snu i tide. 

I lørdagens (25.2.17) Eidsvoll Ullensaker Blad sier ordføreren at han er enig i Fylkesmannens innsigelse til lokalisering av ny barneskole på Tynsåkjordet, og at Senterpartiet stemte for ny skole der Vilberg skole ligger i dag. 

Ordføreren gir allikevel uttrykk for at «alt håp» ikke er ute for en ny skole på Tynsåkjordet, fordi Fylkesmannens innsigelse kan bli trukket i møte med ordfører og rådmann. Det er her lojaliteten strekkes for langt. Må ordføreren gå imot sitt eget parti i lokalisering av ny skole og i synet på nedbygging av dyrkbar mark? 

Fylkesmannen overprøver lokale vedtak og følger nasjonale retningslinjer som har som mål å sikre verdier for framtida. Når man lokalt ønsker å bygge på et jorde her og et jorde der, kan det i sum dreie seg om store områder dyrkbar mark. Det er ikke bare bare å sette i gang med nyrydding og erstatte de områdene som blir bebygd. Tynsåkjordet har «svært god jordkvalitet med et høyt avlingspotensial», ifølge Fylkesmannen. 

Fylkesmannens innsigelse er en gyllen anledning for kommunen til å snu i tide. Å bruke fornuft og å se framover er lov. Både ordfører og rådmann i Eidsvoll uttaler seg positivt om en mer sentrumsnær lokalisering av skolen, så det siste ordet i denne saken kan ikke være sagt. 

Gunnhild Strømnes

Vilberg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.