• Hege Svendsen, Eidsvoll Arbeiderparti

På Østlandet har det vært en forferdelig og fantastisk sommer avhengig av ståsted.

For landbruket har vi et uår, mangel på fôr til dyra og tomme aks i kornåkrene. Brannfolkene våre har heltemodig slukket skogbranner her hjemme og i Sverige og vi har daglig fått meldinger fra fjern og nær om nye branner.

For oss andre som har vært turister har sola vært god og plagene få, solbrenthet, veps, noen døde blomster på terrassen, gul plen og agurknyheter.

DRUKNINGSULYKKER

En så varm sommer har også gjort at mange har badet. Selv jeg, som er ytterst pinglete når det kommer til badevann, har hoppet i det og plasket rundt i ren lykkerus i Hurdalssjøen for å kjøle meg ned. Og det er nok mange små som har lært seg å svømme denne sommeren. Det er bra. For også i år har vi opplevd drukningsulykker.

Undersøkelser viser at annenhver 5. klassing i landet ikke kan svømme 200 meter. Det er ikke bra.

Derfor besluttet vi i flertallsposisjonen i Eidsvoll at alle 3. klassingene i kommunen skal få gratis årskort til Råholt bad slik at alle skulle få mulighet til å svømme og trene i vann uavhengig av familiens lommebok.

Denne sommeren har vi hatt 20 ungdommer i sommerjobb i kommunen. Det er andre året i nyere tid vi har hatt gleden av dette. Ungdom som blant annet har jobbet på sykehjemmet, som vaktmestre og som vaskepersonell. Ettertraktede ekstra hender der de har vært og jobber som har gitt ungdommen erfaring, referanser og en fyldigere CV.

Jeg er derfor veldig glad for at høyresiden ikke fikk flertall for å fjerne sommerjobbene, men at vi fikk gleden av å få ungdom i jobb også denne sommeren.

Noen av ungdommene har også jobbet på skolefritidsordningene og noen er der fortsatt når august starter. For 1.-klassingene er SFO deres første og kanskje litt skumle møte med skolen. For de større barna er det nok mange spente som har gledet seg til å treffe venner igjen nå når ferien er over. Jeg er imidlertid bekymret for at ikke mange nok benytter seg av tilbudet om SFO i Eidsvoll.

SFO-PRISENE

Dette kan henge sammen med økonomi. Det er dyrt for mange. Derfor er jeg veldig glad kommunestyret ikke økte SFO-prisen med 3000 kr i året slik høyresiden ønsket. Derimot ble det heller satset på søsken-moderasjon. Vi tror at løsningen er å legge til rette for gode tilbud og ikke å øke prisen, men å kutte den dersom alle skal få være med.

Fortsatt god sommer der ute og lykke til med SFO, skole og jobb oppstart for dem som er ferdig med ferien sin!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.