Er de utsolgt for favorittservelaten din på Rema? Sjekk på Kiwi! Og får du ikke napp der, er jeg ganske sikker på at de hyggelige folka på Prix har. Vær glad for det. Vil du og kona ha litt alenetid? Reserver et bord hos de gamle traverne på China House. Du dauer ikke. Lunsjen kan du ta på Sundgaarden. (Som for øvrig har et interiør pubeierne på Carl Berner bare kan drømme om). Er det en sjelden og etterlengtet sommerdag? Sett deg på brygga med en is. Dukker han dusten fra ungdomsskolen opp mens du nyter nevnte is? Sett deg på brygge nummer to! Vær glad for det.

Føler du deg litt rastløs og sporty en gang iblant? Ring en kamerat og be han med på straffesparkkonkurranse på kunstgressbanen ved Eidsvollhallen. Kjeder du deg en søndag ettermiddag? Sikkert en eller annen håndballkamp inne i hallen. Sugen på å utfolde dine kreative evner? Legg vekk selfiestanga du fikk til jul og meld deg inn i amatørteateret. Lyst på litt rock? Det er fullt mulig å børste støvet av mokasinene dine og ta deg en tur på Eidsvoll Live på Barolo en fredagskveld.

På vei hjem fra skolen og mutter’n har annonsert på Snapchat at det blir fiskepinner til middag? Kjøp et horn på lunsjbaren i Saga 2 før du setter deg på bussen som går hvert tyvende minutt. Hun merker ikke det uansett. Har du et påtrengende ønske om å lese den nye Nesbø-boka? De har den antakelig til låns på biblioteket. Fått kjeft på jobben? Polet stenger fem! Rakk du ikke å måke gårdsplassen før kona skulle ut om morran? Blomsterbutikken har både store og små buketter. Lyst til å vite litt mer om sånne nymotens felleski? Hør med folka på Sporten. Er det helligdag, snart skiflyging på tv og godtemagen rumler? Både Shell og YX har Snickers, pottis og cola. Er du av den intellektuelle typen? Narvesen har rykende fersk utgave av Morgenbladet hver fredag. Apropos: Folk som leser Morgenbladet jevnlig har også ofte en fascinasjon for retrogreier. De kan man finne på bruktbutikken som ligger ved siden av der du henter blodtrykksmedisiner og kjøper nikotinplaster.

Selvfølgelig er det ikke noe koselig eller artig å se så mange tomme lokaler i «bybildet». Selvsagt er det ikke noe gøy at det har vært så mange mislykkede leietakere i det nye og flotte bygget ved gamlebrua. Selvsagt er det mye som må gjøres, og mye som kommer til å bli gjort med Sundet. Etter hvert. Jeg har ingen gode ideer, forretningsplaner eller visjoner. Jeg har vel strengt tatt ikke peiling på sånt. Men jeg har peiling på å være glad for det man har. Sier ikke på noen måte at «alle» klager og er misfornøyde, denne teksten er heller bare en påminnelse om at det ikke er helt svart som bek heller. Sundet har masse å tilby for de aller fleste i mine øyne. Man får til og med sånn fancy kaffe flere steder!

Samfunnet blir drevet fremover av ildsjeler. Man kommer ikke lange veien uten gode (og mindre gode) ideer og forslag. Det er et litt blekt, men fattet lerret som skal males. Men man må passe på så lerretet ikke i kampens hete ender opp som et abstrakt kunstverk ikke engang Bjarne Melgaard ville tatt i.

Mens jeg sitter her og prøver å skrive så kom jeg på en artig liten historie: Jeg spurte en kar på Deset i Hedmark om hvor nærmeste butikk lå for et par år siden. Han smilte og rettet hånda si mot sør før han sa: To mil den veien

PS! I fjor sommer satt jeg forresten på Sundtoppen sammen med to kamerater helt til det ble mørkt og kaldt. Festen fortsatte vi på Barolo og nachspielet holdt vi på brygge nummer to. Terningkast 5! (på grunn av kulda, men den får ikke River Hustad gjort noe med).

MINIBAKEN KOMMER TILBAKE: – Vi er lei oss for at det har tatt litt tid

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.