Da Stortinget 8. juni 2017 behandlet regjeringens forslag til ny regioninndeling, mente Arbeiderpartiet at det var gledelig at samtlige partier på Stortinget slo ring om det regionale folkevalgte nivået, som Høyre og Frp i utgangspunktet ville avvikle. Arbeiderpartiet ville at en sammenslåing til nye regioner skulle baseres på frivillighet og et sett av nye oppgaver.

Arbeiderpartiet var kritisk til at H/Frp-regjeringen ikke fulgte opp ønskene fra et flertall på Stortinget om å gi de nye regionene flere og større oppgaver. I stedet presenterte regjeringen en «reform» uten innhold, i strid med de forutsetningene mange av fylkeskommunene baserte sine vedtak på.

Fylkestingene i Østfold, Akershus og Buskerud har sagt nei til en ny, stor region, kun basert på nye grenser, med stor usikkerhet rundt framtidige oppgaver. Når det nye Stortinget trer sammen, vil Arbeiderparti-representanter fra de tre fylkene fremme forslag om å omgjøre vedtaket om å slå sammen de tre fylkene med tvang.

Stortingsrepresentantene Sverre Myrli og Nina Sandberg (Akershus), Martin Kolberg og Lise Christoffersen (Buskerud), Stein Erik Lauvås og Svein Roald Hansen (Østfold)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.