Sett klima og miljø på dagsorden! Vi trenger ikke en tredje rullebane på Oslo Lufthavn!

Vi trenger ikke økte klimagassutslipp, mer flystøy eller matjord under asfalt. Det vi trenger er en trygg fremtid, derfor må Akershus Ap jobbe for at resten av partiet går fremtiden i møte med en solid miljøpolitikk – og sier klart nei til tredje rullebane.

Jeg som alle andre ungdommer drømmer om muligheter, om trygge jobber når jeg skal inn i arbeidslivet. Men jeg synes det er riv ruskende galt å bruke argumentet om flere arbeidsplasser for å opprettholde miljøfiendtlige virksomheter, slik som flytrafikken. Utviklingen av fremtidens arbeidsmarked må tvert imot gå hånd i hånd med den grønne utviklingen. Det er jo dette som er de trygge jobbene! Jobber som er fornybare og ikke baserer seg på forurensing av livsgrunnlaget vårt. Forstå meg rett: jeg vil absolutt ikke at ta fra jobbene til de som jobber på OSL, men vi må slutte å bruke arbeidsplasser som unnskyldning for å ødelegge miljøet. Det er så mange muligheter innen miljøvennlige reisemåter og fornybar energi. Vi må tørre å satse på dette og ikke på forurensende flytrafikk. Det har politikerne makt til.

Når det gjelder dette spørsmålet om klima, må politikerne huske at en tredje rullebane i hovedsak er for å øke internasjonal trafikk. Å klamre seg til argumentet om fremtidige El-fly er derfor ikke forsvarlig. Positive miljøeffekter fra grønn teknologi er vel og bra, men de vil bli spist opp av CO₂ fra enda flere daglige avganger. En tredje rullebane vil øke Norges klimagassutslipp, stikk i strid med Parisavtalen!

Husk også at vi trenger de fornybare arbeidsplassene jordbruket på Øvre Romerike gir. Husk at folk må kunne bo og ikke minst trives i distriktene uten å drukne i flystøy. Husk at Avinor tjener på forurensende trafikkvekst og at lokale innbyggere og frivillige organisasjoner som legger inn tid og ressurser i arbeidet mot en tredje rullebane, ikke får noen økonomisk gevinst ut av alt arbeidet. Lytt til oss, lytt til Ullensaker Ap og lytt til deres eget ungdomsparti AUF.

Og kjære politikere, ikke utsett å forholde dere til denne saken. Avinor vil i mellomtiden legge sine planer, smøre sine politiske forbindelser og bygge opp det kunstige behovet som skal rettferdiggjøre en tredje rullebane. Mange mennesker må leve i usikkerhet. Si klart nei nå slik at tid og ressurser kan brukes satsingen på miljøvennlige reisemåter og bærekraftige arbeidsplasser!

Jeg og hele Natur og Ungdom heier på dere Ap! Vis at dere tar fremtiden vår på alvor! Dere har fått en lang huskeliste av meg nå, men jeg må tilføye en siste ting: husk at hva Norge bestemmer seg til i denne saken, sender et tydelig signal til resten av verden om vi tror på et grønt skifte. Wien og Berlin sa nei til ny rullebane. Det kan vi også, og vi kan gjøre det nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.