Etter fire år med Høyre/Frp-regjering har antall avviste kvalifiserte søkere økt med 53 prosent i Akershus. Det er for dårlig. Det betyr at mange som ønsker å studere, ikke får muligheten. Samtidig er arbeidsledigheten høy og mange opplever få muligheter på arbeidsmarkedet hvis de ikke studerer mer og bygger på kompetansen sin.

Arbeiderpartiet vil derfor gi flere denne muligheten i årene som kommer. For eksempel står rekordmange studenter i kø for å komme inn på sykepleierstudiet. Samtidig mangler virksomhetene i år hele 4000 sykepleiere og kommunale arbeidsgivere melder at sykepleiere er den gruppen det er vanskeligst å rekruttere. Behovet for helsepersonell vil bare øke i årene fremover. Vi må derfor opprette flere studieplasser innenfor helsefagene.

Høyre og Frp opprettet derimot ikke flere studieplasser i 2017. Det gjorde de til tross for at antall søkere til høyere utdanning har økt hvert eneste år de siste årene. Det mener vi i Arbeiderpartiet er for dårlig. De som vil ta utdanning skal få muligheten til det. Alle må få muligheten til å skape seg gode liv og bidra til samfunnet. I møte med et mer digitalisert arbeidsmarked trenger vi utdannet og kompetent arbeidskraft. Derfor må også alle kunne få muligheten til å kunne tilegne seg den kompetansen.

Arbeiderpartiet går til valg på å opprette flere nye studieplasser, spesielt innenfor teknologi og IKT-fag, realfag, lærerutdanningene og studieretninger innenfor helse. Vi trenger en ny regjering som prioriterer å gi folk muligheten til å studere og bygge kompetanse framfor å prioritere skattekutt til de med mest fra før. Det handler om å få alle med, slik at vi kan skape en bedre fremtid sammen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.