Vi har i friskt minne signalene som gikk ut herfra når blant andre Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre gikk ut med at Norge ville ta inn 10.000 asylsøkere/flyktninger. Det strømmet på med asylsøkere, de fleste ubegrunnede. Vi har returnert rekordmange, cirka 8000 i 2016, men ennå er det mange igjen som ikke skal være her.

Fremskrittspartiet mener at vi ennå kan stramme mere til, blant annet at grunnløse asylsøkere skal pågripes og fengsles frem til de skal returneres. Inntil 15. mai i år hadde Norge skipet Siem Pilot i Middelhavet for å «redde» personer som skulle ta seg over havet. Nå er dette skipet byttet ut med Olympic Commander som skal fortsette denne redningen. Det er også andre skip i området som driver den samme trafikken, blant annet Redd Barnas skip Vos Hestina.

Som vi nå i flere måneder har sett, kommer det bilder av overfylte båter med bare folk fra Afrika. Vi har lest om utrolige beretninger fra mannskaper på noen «redningsskip». Blant annet fra en som naturlig nok vil være anonym. Han beretter blant annet: «En gang overtok vi en båt med folk i god stand – ti minutter fra kysten av Libya». En gang ble en engelsk kulturtolk byttet ut med en eritreisk-italiensk unggutt, og hva skjer etter to dager? Han beretter: «Vi støter på en båt med eritreere og det var redningsbåtens teamleder som ga kapteinen båtens eksakte posisjon».

Det er ikke bare denne mannen som beretter utrolige historier om denne «redningen». Vi hører stadig at det nesten er blitt en prestisje i å «redde» flest mulig, og å komme seg så nære blant annet Libya som mulig. Dette vet selvfølgelig menneskesmuglerne veldig godt. Sender overfylte båter i retning Italia og vet at de fleste vil bli tatt opp av «redningsbåtene».

Fremskrittspartiet mener at dette ikke skal være billetten til Europa. Hva blir situasjonen med en ny sosialistisk regjering med kanskje støtte av Krfs Knut Hareide? I dag stemmer Ap ned regjeringsforslag om innstramminger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.