Rådmannen i Eidsvoll skriver i sin årsmelding til politikerne at veksten i folketallet i Eidsvoll var 1 prosent i 2017 og 1,1 prosent i 2018.

Handlingsplanen de nærmeste årene som er vedtatt har tatt høyde for en større vekst i Eidsvoll.

Vi ser at «prognosemakerne»for veksten bl.a. i elevtallet ved flere skoler i Eidsvoll gaper vel høyt. De reelle tallene de to siste årene viser altså noe annet.

Det er også en klar tendens til at hver kvinne i Norge nå føder færre barn enn tidligere. Bør ikke dette få konsekvenser for hvor store investeringer Eidsvoll skal gjøre? Rådmannen kommer også med en forsiktig påminnelse om at med de investeringene som ligger i handlingsplanen vil kapitalkostnadene øke. Samtidig minner han politikerne på at Norges Bank har signalisert at rentene vil øke på lån.

Han slår fast at mer av Eidsvolls penger vil gå til å betjene den økte lånemengden og det blir mindre penger til tjenestene framover.

Investeringsplanene bør trolig gjennomgås på ny ut fra fakta som er nevnt ovenfor. Her er det penger å spare. Jeg håpet de kommende politikerne leser rådmannens årsmelding nøye før de begir seg ut på «dypt vann» med å love både det en og andre framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.