I Nittedal tar politikere og administrasjon et grep med hensyn til utbygging. De lager planer også blir utbyggere invitert inn. Det samme gjøres på Årnes, hvor Snøhetta er hyret inn for å lage en god «byplan». Her på Eidsvoll må vi lære, se til Jessheim, hvor man nå forstår at det er nødvendig med et byplankontor. Dette for å være i forkant, ikke måtte løpe etter utbyggere.

Eksisterende innbyggere bør bli invitert på forhånd og ikke bli presentert for planer laget av utbyggere. Hvordan ønsker eksisterende beboere at et sentrum skal være? Hvem skal bo her? Hva er gode bomiljøer? Hvordan tar vi vare på eksisterende beboere med hensyn til utsikt, natur og ikke minst friområder for barn.

I Eidsvoll gjør man motsatt, invitere utbyggere inn for å lage sine planer, sågar salgsprospekt før planene er på kartet.

Dette blir selvfølgelig helt feil og det bærer fremtidsutsiktene for Sundet og preg av.

Det er ifølge Olav Resaland (Ap), leder i hovedutvalget for næring, plan og miljø, planlagt 1200 nye boliger i Sundet og nærmeste omland.

Vi har en vei gjennom Sundet og den er svært trafikkert allerede. Trang og kronglete når du møter en buss. Veien er svært tettpakket på ettermiddagen. Vi har ingen mulighet til avlastningsveier, grunnet vann på alle sider.

Parkering i Sundet er vanskelig allerede i dag. Hvordan løse dette?

Skjoldnestangen er visstnok solgt (til hvilken pris?), ingen parkering her over tid.

Nye bygg i sentrum kan ikke grave seg ned til parkering grunnet Vorma. «Graver man seg ned får man Vorma i fanget», som en god kollega så godt beskrev det.

Den kommunale parkeringen ved gamle Rubis er solgt (til hvilken pris?), branntomten ved polet som brukes til parkering skal bebygges, den kommunale parkeringsplassen ved Skibladnersvingen vil bli brukt som ekstraparkering og gjesteparkering for beboere der. Parkeringen ved banken vil bli brukt av nye beboere der.

Kjøpesenter som kan ta imot nye kunder blir derfor et «luftslott», dessverre.

Dette blir et kaos og Sundet vil ikke overleve med hensyn til detaljhandel, nei.

Vi får en travel smal «rundkjøring» midt i sentrum og for få parkeringsplasser.

Resaland drømmer om en underjordisk garasje fra rådhuset mot Vilberg. Hvem skal betale for det? Det blir ikke realisert, hvis man ikke nå krever innskudd fra utbyggere. Det tror jeg ikke det er politisk mot til å gjøre.

Jeg vil derfor foreslå færre, men større boenheter og lavere bygg. Dette tjener utbyggere mindre på, men det vil være den eneste løsningen for sentrum. Denne type bebyggelse vil tiltrekke seg kjøpesterke grupper som Sundet så sårt trenger.

Ja, vi vil nok bruke bil, elbil og hydrogendrevet bil tar like mye plass i gatebildet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.