Norge er verdens beste land å bo i. Likevel er det altfor mange barn som klager og er sure. Men hvorfor er det sånn, egentlig? Har norske barn blitt for bortskjemte?

Mange norske barn klager over ting de ikke har. For eksempel synes jeg selv at jeg ikke har nok fritid, fordi jeg får for mye lekser. Er ikke det litt dumt når barn i andre land drømmer om å gå på skole og få god utdannelse til jobb?

Veldig ofte tenker vi ikke på barn i andre land som ikke har noen ting. Et eksempel på de barna er fattige og flyktninger som har vokst opp i land hvor det er krig. Litt av grunnen er kanskje at vi vet at vi er rike og har råd til veldig mye, og da glemmer vi ganske fort at barn i andre land ikke har muligheten til å kjøpe mat, drikke og klær.

Både voksne og barn setter lite pris på tingene sine. Man får mange ting man ville ha, men så vil man bare ha mer og mer. For eksempel når en gutt får iPhone 7, så har han lyst på en iPhone 8.

Jeg håper at du som leser nå har lært noe av dette. Kanskje du kjenner noen som er bortskjemt? Da har jeg lyst til at du prøver å forandre den personen. Kanskje du også må forandre deg litt? Det må i alle fall jeg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.