En viktig kvalitetsfaktor er ansatte med relevant og god kompetanse. Barnehagelærere har nettopp det, og burde utgjøre minst 50 prosent av de ansatte, som garantister for god læring i trygge barnehager for dine og mine barnebarn.

Politikere i flere partier har gitt uttrykk for at bemanningsnorm og norm for barnehagelærertetthet er viktig. 22. juni la regjeringen et forslag om ny bemanningsnorm og en bedre barnehagelærernorm ut på høring. Dette er bra for norske barnehagebarn. Det ser ut til at vi endelig kan få disse viktige normene på plass.

Barnehagen skal sikre barn et godt grunnlag for sin framtidige skolegang. Dette skal de ansatte gjøre ved å bidra til å bygge opp blant annet god sosial kompetanse og gode språkferdigheter. I tråd med norsk barnehagetradisjons skal dette gjøres gjennom fokus på lek. Dette arbeidet krever god kompetanse. Slik kompetanse har utdannede barnehagelærere.

Stortingsvalget nærmer seg, og jeg oppfordrer lokale stortingskandidater fra Øvre Romerike til å fortelle velgerne om de vil støtte regjeringens forslag til barnehagenorm, og Utdanningsforbundets forslag til norm for barnehagelærertetthet på 50 prosent. Av hensyn til norske barn er tiden inne for å realisere dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.