• DRIVKRAFT: Min drivkraft er å gjøre alt jeg kan for at alle barn skal oppleve en god barndom, skriver Ingunn E. Ulfsten.

Slik kan vi ikke ha det. Det krever at vi som politikere gjør noe, at vi kommer med konkrete tiltak for å gi disse barna bedre livskvalitet.

Å være fattig i Norge handler heldigvis ikke om å ikke ha råd til mat eller ha tak over hodet. Vi skal være glad for at vi bor i et land hvor ingen trenger å sulte. Likevel opplever mange at livskvaliteten begrenses av økonomiske årsaker. Å delta på aktiviteter på lik linje med klassekamerater er ingen selvfølge.Sommerferien er her! De aller fleste barn kan komme tilbake på skolen å fortelle om verdifulle minner og gode opplevelser. Samtidig som de aller fleste barn blir noen ferieminner rikere, så er det kanskje 9000 barn i Akershus som kommer tilbake med klump i magen. Hva har de å fortelle om?

Det må selvfølgelig ikke være slik at man må reise på dyre ferier for å føle seg inkludert i samfunnet. Det går fint an å skape gode opplevelser på andre måter. Men det er sårt for foreldre som så gjerne vil gi barna sine gode opplevelser ved å for eksempel besøke en aktivitetspark, men ikke har mulighet fordi de ikke har råd. Disse foreldrene får vondt i magen hver gang barna blir invitert i bursdag. Kanskje må de til og med holde barnet hjemme, fordi det å kjøpe en gave er for mye for økonomien den måneden. Vi som samfunn må legge til rette for at alle barn skal bli inkludert og kunne delta på aktiviteter og bursdager uavhengig av foreldrenes lommebok. Fattigdommen blant barn i det rike Norge er et voksende problem. Det kan vi ganske enkelt ikke akseptere.

Jeg har et brennende ønske om at alle barn skal oppleve livskvalitet i hverdagen. KrF vil legge til rette for dette blant annet ved å tilby støtte til fritidsaktiviteter for sårbare barn og tilbud som Barnas stasjon i regi av Blå Kors og Røde Kors. Vi vil styrke barnetrygden og fjerne egenandeler ved helsetjenester for personer med dårlig økonomi.

Alle mennesker har muligheter, og en god skole vil bidra til at alle barn blir sett og kan realisere sitt potensial. Det legger grunnlaget for videre utdanning og arbeid. Uten en god skole vil fattigdom og sosiale problemer blir ført videre til neste generasjon. En god barndom varer hele livet. Min drivkraft er å gjøre alt jeg kan for at alle barn skal oppleve en god barndom.

LES OGSÅ: Minst 100 familier i Eidsvoll har ikke penger til mat

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.