Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skriver på sin nettside om innsatstid for brannvesenet at i tettbebyggelse med særlig fare for rask og omfattende brannspredning – og ikke minst til sykehjem – skal innsatstiden ikke overstige 10 minutter. Direktoratet skriver videre at i tettsteder for øvrig skal ikke innsatstiden overstige 20 minutter.

Fra Eidsvoll brannstasjon til Vilberg helsetun, som er det nærmeste sykehjemmet, er det sikkert mulig å komme seg på litt i overkant av fem minutter. Men det krever at mannskapene er på plass idet alarmen går. Fram til nå har ikke Eidsvoll brannstasjon vært døgnbemannet.

Nå skal imidlertid brannstasjonen bli nettopp det. Fra og med august skal brannvesenet ha åtte nye mannskaper på plass i Eidsvoll. Dette kommer etter at representantskapet i interkommunale Øvre Romerike brann og redning (det vil si ordførerne i de seks eierkommunene) har vedtatt å styrke beredskapen i Eidsvoll. Brannstasjonen på Myrer vil da være døgnbemannet med to konstabler.

Dette har vært en lang og krevende prosess. Så sent som i november 2016 skrev vi om frustrerte verneombud som var skuffet over at det samme representantskapet hadde vedtatt et budsjett for 2017 uten nye stillinger. Heldigvis har man nå snudd. De ekstra mannskapene vil forhåpentlig også føre til at brannkonstablene slipper å gå så mange ekstravakter. Mannskapsmangel har fram til nå ført til at brannmannskaper i Eidsvoll i perioder har hatt tre-fem uker sammenhengende vakt. Det har vært en uholdbar situasjon, som har ført til stor slitasje på mannskapene. Nå bør ting bli bedre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.