Den siste tiden har vi hørt om alt fra brannstiftelse, knivbruk, slåsskamper og sykkeltyverier. At utekontakten i Ullensaker ber oss kommunene ta tak, lytter vi på.

I 2017 har vi ansatt flere medarbeidere i barnevernet, flere helsesøstre på skolene, innført sommerjobb for ungdom og gitt penger til fritidsaktiviteter for ungdom. Dette fordi vi vil forebygge en dårlig utvikling og gi gode tilbud til barn og unge som sliter.

Med vårt budsjettforslag for 2018 fortsetter vi i posisjonen i samme retning med forebygging og tidlig innsats for barn og unge. Ved å ansette helsesøstre for 0–5 år vil vi gi bedre oppfølging fra tidlig alder, eventuelt kunne sette inn tiltak. Ved å ansette skolemiljøarbeidere, gi mer penger til fritidsaktiviteter og ansette barne- og ungdoms psykolog, kan vi hjelpe flere unge før de havner i rus, psykiatri eller kriminalitet.

Det bekymrer oss at de borgerlige ville kutte i alle disse tiltakene og i tillegg øke prisen på SFO med 3000 kroner i året pr. barn. Dette i tillegg til at de i regjering har økt barnehageprisene. Det er usosialt og vil føre til at flere ikke har råd til å ha barna i SFO.

Vi er også glad de borgerlige ikke fikk flertall for å kvitte seg med Søndre samfunn hvor ungdommene har laget seg en kjempe fin kafé og hvor de nå begynner å få til felles aktiviteter. Arbeiderpartiet vil bygge et nytt Søndre Samfund som skal ha plass til aktiviteter og forsamlingslokaler.

Nå må vi sette inn tiltak, ikke ta de bort ellers får det store konsekvenser for ungdommene i bygda vår. Det er billigere for samfunnet å forebygge enn å reparere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.