Som det har vært tatt opp i EUB tidligere, riktignok for en stund siden, har rådmannen tenkt å beregne påfølgende måte: man tar ligningsverdien og ganger med 4, gir så alle «bunnfradrag» på 20 prosent. Med 2 promille og ligningsverdi på 900.000 kroner, gir dette.

900 000*4*0,8*2/1000 = 5760 kroner

For så vidt har han jo sine ord i behold når det er ligningsverdien som ligger til grunn. Men den oppjusteres raskt til tilnærmet markedsverdi.

En kan jo også stille spørsmål om samme beregningsmodell skal brukes på sekundærbolig i Eidsvoll.

Hvis satsen oppjusteres til 7 promille kan vi gange 5760 kroner med 3,5 …

Jeg håper at det er noe jeg har misforståtT.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.