Eidsvoll kommune kjøper Ankertunet barnehage for 25,5 millioner kroner. Dette er cirka 60 prosent over framlagt takst. Dette gir ikke en eneste ny barnehageplass!

Man skjuler seg bak at man ønsker kommunen skal eie flere av barnehageplassene. Kommunens eierandel øker fra cirka 29 til 33 prosent av plassene.

Så vidt jeg vet er foreldre flest rimelig godt fornøyd med både de private og kommunale barnehagene i Eidsvoll og de driftes godt. Ut ifra dette er det ingen grunn ut over ideologiske til at kommunen skal kjøpe opp private barnehager.

Det kommunale tilskuddet til de private barnehagene regnes ut ifra hvor mye de kommunale plassene koster kommunen. At dette kjøpet skal medføre at kommunen greier å redusere tilskuddet til de private barnehagene noe særlig er høyst tvilsomt. Det er kun kommuner som har satset på stordrift som har fått til dette og det har vel ikke foreldre flest med barn i barnehagen noe ønske om.

Tomta til Ankertunet barnehage ble av Eidsvoll kommune solgt i 2004 for 560.000 kroner til nåværende eier av barnehagen. Nå er den taksert til 2.000.000. Altså en økning på nesten 20 prosent i året i de årene barnehagen har eid den. Dette må sies å være en rimelig god avkastning. Og det er kommunen som blir svarteper.

Det var nok fler enn meg som mente den gangen i 2004 at denne tomta burde tilfalle Eidsvoll Verk skole. Jeg har mange ganger etterlyst langsiktig planlegging.

Samdrift skole – barnehage, ofte kalt oppvekstsenter, passer nok best i «mikro-kommuner», selv om dette kan se greit ut fra kontorstolen i rådhuset i dette tilfelle. Husk at det er tjenesteproduksjonen til innbyggere som må være det vesentlige ikke hvordan teknisk sektor i kommunen skal drifte eiendommene.

Dette kjøpet medfører at Eidsvoll kommune får mindre penger til sin tjenesteproduksjon i årene framover. Derfor kommer eiendomsskatten tidligere i Eidsvoll enn høyst nødvendig. Hvorfor ser ikke politikere flest dette?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.