Selv om det heter Jessheim næringspark, er «Bilbyen» det som kommer til å henge ved området. Bilforhandlerne har funnet sin plass ved siden av hverandre i det som har blitt til «Bilbyen».

Bilbyen er en suksess for bilforhandlerne. At konkurrentene er i nabobygget anser de som en fordel. Dersom en kjøper ikke finner den bilen han eller hun ønsker hos et bilfirma, kan man bare gå videre. Det betyr at kundene får et forhold til området, noe som er viktig ut fra et markedsaspekt. Firmaene mener at det er en suksessfaktor å ha flere på samme sted.

Motstykket til «Bilbyen» med sine mange forhandlere og merker er kanskje Aasen Bil på Minnesund. Der sier de at de vet at en kunde er seriøs når han oppsøker dem. Kunden kommer ikke til industrifeltet på Minnesund for å gå rundt og glane på måfå. Firmaet mener dette er en av årsakene til suksess.

Det betyr igjen at det er flere måter å lykkes på. Sannsynligvis kommer tillit og vennlighet inn som et aspekt. Tillit er ikke minst viktig når folk skal investere i noe så dyrt som en bil.

For dem som driver i næringslivet på Øvre Romerike er det selvsagt viktig å lykkes, å tjene penger. Hvorvidt det skjer i bilbyen eller på Minnesund er ikke viktig. Et velfungerende næringsliv betyr blant annet trygge arbeidsplasser og gode tilbud til innbyggerne.

Så får det heller bli en liten morsomhet at det firmaet som omsetter for mest penger i «Bilbyen» er et traktorfirma som lykkes over hele landet og at andre store aktører, som Monter, fyller godt opp i suksessen for plasskrevende firmaer rett utenfor sentrum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.