Gode reisevaner læres tidlig. Derfor foreslo Arbeiderpartiet ved årets budsjettbehandling i Akershus fylkesting å sette ned prisen på månedskortet på kollektivtrafikk for ungdom. Vi ønsker å innføre ett felles ungdomskort for Oslo og Akershus til 250 kroner i alle soner.

Pris er viktigere for ungdom enn for andre reisende ved valg av transportmiddel. Derfor mener Arbeiderpartiet billigere kollektivtrafikk er en riktig prioritering for å gi alle unge under 20 år muligheten til å velge et miljøvennlig transporttilbud.

I dag koster det et månedskort mellom 354 og 554 kroner for ungdom i Akershus avhengig av hvor man bor og reiser. Arbeiderpartiet mener det bør innføres et felles kort for hele Oslo og Akershus, slik at unge i Akershus gis bedre mulighet til å bruke kollektivtrafikk også på lengre reiser.

Dessverre ble vi nedstemt av de borgerlige med Høyre og Frp i spissen. Arbeiderpartiet kommer imidlertid ikke til å gi oss. Vi vil de neste årene fortsette å jobbe for at kollektivtransport skal bli mer attraktivt å benytte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.